Pomračeni um

Ubojica prijatelja sada osuđen i za ubojstvo starice u Labinu 2001.

Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
Ubojica prijatelja sada osuđen i za ubojstvo starice u Labinu 2001.
11.05.2012.
u 19:47
Na ponovljenom suđenju u Puli Jung je kazao da se ne osjeća krivim za ubojstvo M. Knapić tvrdeći da mu je sve podmetnuto
Pogledaj originalni članak

Dragan Jung (29) iz Labina na ponovljenom je suđenju zbog surovog ubojstva Marije Knapić u svibnju 2001. godine na Županijskom sudu u Puli proglašen krivim i osuđen na 13 godina zatvora, kaznu jednaku onoj koju mu je bio izrekao Vrhovni sud nakon što se žalio na prvu presudu od 15 godina zatvora. No, istodobno je vijeće, kojim je predsjedao sudac Zdravko Garić, Jungu izreklo jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora od 40 godina ujedinjujući ovu i presudu zagrebačkog suda kojom je zbog ubojstva prijatelja iz Labina, studenta Ante Vukelića, u Zagrebu 2005. godine osuđen na 30 godina zatvora te je sada služi u Lepoglavi.

Upravo nakon uhićenja zbog podmuklog ubojstva prijatelja Vukelića, koje je počinio sa sustanarom Masimom Kršuljom, Jung je priznao da je četiri godine prije usmrtio prijateljicu svoje bake Mariju Knapić te da se to vjerojatno dogodilo jer je bio nervozan zbog djevojke. Zločin je pokušao prikriti pljačkom pa je iz stana u koji je ušao predstavivši se ženi kao “Dragan od none Milke” ukrao telefon, nešto nakita i malo novca.

Na ponovljenom suđenju u Puli Jung je kazao da se ne osjeća krivim za ubojstvo M. Knapić tvrdeći da mu je sve podmetnuto i da je njegovo priznanje zagrebačkim istražiteljima bilo nezakonito, no sudac Garić, obrazlažući presudu, kazao je da je riječ o zakonitom iskazu danom uz prisutnost branitelja. Usto, svi detalji o kojima je Jung tada govorio, a o kojima je saznanja mogao imati samo počinitelj zločina, provjereni su i potvrđeni.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.