PUNE RUKE POSLA

U Zagrebu gorjeli stan i dva ureda, šteta se još utvrđuje

Foto: ARHIVA VL
U Zagrebu gorjeli stan i dva ureda, šteta se još utvrđuje
23.10.2010.
u 15:24
Za gašenje su mobilizirana četiri vozila i 13 vatrogasaca.
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Zagrebački vatrogasci imali su pune ruke posla zadnjih dana. Intervenirali su u tri požara, u kojima srećom nije bilo ozlijeđenih osoba, a posljednji koji su gasili izbio je jučer u ranim jutarnjim satima u Domagojevoj ulici na Medveščaku na kućnom broju 18. Zapalio se stan vlasnika A. D. (34), koji se renovira, tako da u trenutku izbijanja požara u stanu nije bilo nikoga. Uzrok požara je najvjerojatnije kratki spoj na električnim instalacijama, koji je uzrokovao manju eksploziju. Za gašenje su mobilizirana četiri vozila i 13 vatrogasaca. Šteta se još procjenjuje.

U napuštenoj zgradi tvrtke Bio Form u Travanjskoj ulici u petak u 16.20 zagrebački “vatreni dečki” gasili su požar manjih razmjera koji je buknuo u jednoj od prostorija. Gorjeli su smeće i papiri. Očevid je trajao jučer, a pretpostavlja se da je do požar došlo zbog odbačenog opuška cigarete.

Kvar na električnim instalacijama printera uzrok je vatre koja je planula u prostorijama poduzeća Porta-Fenestra u noći na petak u Zagrebačkoj ulici u Sesvetama, utvrđeno je očevidom. Printer koji je uzrokovao požar, bio je na radnom stolu u uredu. Izgorio je radni stol i okolni zidovi. Šteta se utvrđuje.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.