D. Šimenc teško ozlijeđen

U srijedu ide u Zagreb: Nedostajala su dva cm da priča bude tragična

Foto: Stojan Lasić
U srijedu ide u Zagreb: Nedostajala su dva cm da priča bude tragična
01.12.2014.
u 19:39
Prva slika koju pamti nakon nesreće je lice obliveno krvlju te činjenica da je zarobljen u slupanom automobilu na cesti
Pogledaj originalni članak

Slavni hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc u srijedu će najvjerojatnije biti pušten iz mostarske bolnice, a liječenje bi trebao nastaviti u Zagrebu. Popularni Dudo je teško stradao u prometnoj nesreći na Blidinju u petak navečer. Mostarski liječnici dijagnosticirali su mu iščašenje ramena, puknuće tetive i ozljedu glave.

– Pacijent ima teške tjelesne ozljede i podvrgnut je terapiji. Do sada liječenje ide po planu, nema komplikacija – rekli su nam u SKB-u Mostar. Liječnici nisu željeli predviđati koliko će trajati Šimencov oporavak, ali su sigurni da neće ostati trajne posljedice za zdravstveno stanje hrvatskog vaterpolista. Inače, Šimenc je u ekskluzivnom razgovoru za Večernji list rekao da se ničega ne sjeća iz nesreće. Prva slika koju pamti je nakon nesreće, kada mu je lice bilo obliveno krvlju i kada je bio zarobljen u uništenom automobilu. Izvučen je tek nakon sat vremena, te zajedno sa svojim suputnicima prevezen u mostarsku bolnicu.

– Nedostajalo je dva centimetra da glavom udarim u kamion i vjerojatno bi moja priča tada imala drugi, tragični kraj. Imali smo mnogo sreće – rekao je Šimenc u nedjelju za Večernji list. Iako su mu liječnici naredili mirovanje, Šimenc je imao malo vremena za odmor. Stalni telefonski pozivi rodbine te brojni posjeti u bolnici vratili su Šimencu ubrzo nakon nesreće osmijeh na lice.

>> Šimenc nakon nesreće: Umalo sam završio kao Dražen

>> U prometnoj nesreći teže ozlijeđen Dubravko Šimenc

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:52 01.12.2014.

Legendo Hvala Bogu da si živ!

ST
stric5
20:03 01.12.2014.

....brz i potpun oporavak želin velikom hrvatskom sportašu

PO
posluzitelj
20:04 01.12.2014.

Kaze... da je bio vezan...prosao bi gore??!!