Ulična demokracija

U Splitu prosvjednici bacali jaja pred zgradom HDZ-a

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Prosvjed u Splitu (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Prosvjed u Splitu (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Prosvjed u Splitu (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Prosvjed u Splitu (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Prosvjed u Splitu (1)
19.03.2011.
u 20:41
Tristotinjak prosvjednika krenula je od Rive. Otišli su do zgrade Županije, Suda i HDZ-a. Prosvjed je završio minutom šutnje za Japan
Pogledaj originalni članak
Splitskim ulicama u subotu je marširalo između 200 i 300 prosvjednika. Krenuli su uobičajeno od Rive.
- Neka se saborski zastupnici solidariziraju i sebi smanje plaću! - pozvala je, uz odobravanje okupljenih Dejana Hem iz Zelenih Dalmacije. Među prosvjednicima su i ovoga puta radnice Uzora.
Prosvjednici su prošli preko Rive, onda su Zagrebačkom ulicom stigli do zgrade Županije Splitsko-dalmatinske. Viču "Dole Vlada!" i "Dole Jaca!" , "Ko pada? Pada Vlada!" Otišli su do zgrade Suda. Nakon kraćeg zadržavanja, nastavili su prema Starom placu te Cankarjevom poljanom don Sinjske ulice pred sjedište HDZ-a kojeg, kao i svaki put, čuva policija. Tijekom prosvjedne šetnje, prosvjednici su se poprilično osuli te ih je biklo stotinjak. Vikali su HDZ lopovi i bacili su četiri jaja ispred policajaca.
Mimohod je završio na Rivi, minutom šutnje za Japan. Termin novih prosvjeda objavit će na Facebooku.
Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

OB
-obrisani-
22:54 19.03.2011.

Opet oni bacaju jaja, a kazu, gladni smo.... Ma kakvi gladni ,ludi ste vi... Gladan covjek nece svoju hranu bacat..

OB
-obrisani-
07:52 20.03.2011.

luena Nisu reklii da su gladni, vec da su ljuti i ogorceni. Split je Dalmacija, a Dalmacija jos uvijek ima i turizam i more i ribu...a i kokos ( za jaja) ...dakle nije glad.

JA
javno
10:39 20.03.2011.

samo napred dalmatinski slaveni