ususret uskrsu

U požeškom Zvečevu napravili najveće čokoladno jaje teško 32 kg

Foto: Duško Mirković/PIXSELL
U požeškom Zvečevu napravili najveće čokoladno jaje teško 32 kg
22.03.2010.
u 12:00
- U ovo veliko jaje, kako bi bilo što ljepše, ugradili smo manja ukrasna jaja, piliće, koke, kopune, zečeve, sve, naravno, napravljeno od naše najfinije čokolade – kazala je Ljubica Marković, aranžerka u Zvečevu.
Pogledaj originalni članak

Uoči uskrsnih blagdana, u požeškom Zvečevu napravili su najveće čokoladno jaje u Hrvatskoj, teško 32 kilograma, debljine četiri centimetra te promjera 1,3 x 1 metar.

- U ovo veliko jaje, kako bi bilo što ljepše, ugradili smo manja ukrasna jaja, piliće, koke, kopune, zečeve, sve, naravno, napravljeno od naše najfinije čokolade. S obzirom na to da dolazi jedan od najvećih kršćanskih blagdana, željeli smo tim jajetom nekoga obradovati. Ovog puta odabrali smo korisnike Doma za starije i nemoćne osobe u Velikoj – kazala je Ljubica Marković, aranžerka u Zvečevu, koja je danima s velikom ljubavlju pripremala čokoladno jaje, ali i čokoladni križ težak čak 21 kilogram. Njegov promjer je 1,2 x 1 metar.

Oko 130 korisnika veličkog Doma s oduševljenjem i pjesmom dočekalo je goste iz Zvečeva te njihove darove.

- Nikada nisam vidjela tako veliku čokoladu i tako krasno čokoladno jaje. Velika je ovo za nas milost. Volim čokoladu, ali u ovim godinama ne smijem puno jesti. Kao dijete vrlo rijetko sam je jela jer je to bio pravi luksuz. To su bile posebne prilike, samo ako nam je netko došao u goste pa donio. Nekad je to bio rijedak i vrijedan dar – prisjetila se sedamdesetosmogodišnja Ankica Erjavac, koja se jednako obradovala slastici i gostima.

S oduševljenjem je dio čokoladnog jajeta grickao i osamdesetogodišnji Pero Katić.
- Ne može biti bolja – zadovoljno je kazao priduživši se ostalim korisnicima u uživanju jedne od najpopularnijih slastica koju, očito, jednako vole i bake i djedovi i unuci.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BI
bizzwizz05
15:17 22.03.2010.

ajde bar da se neko u ovoj zemlji zabavlja..