evakuacija

U posljednji trenutak spašen s tonućeg broda na Savi pa priveden

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
U posljednji trenutak spašen s tonućeg broda na Savi pa priveden
19.09.2010.
u 14:49
Odbio je intevrenciju i pokušao potjerati helikopter vičući da će mu turbulencije potopiti brod, što se najzad i dogodilo.
Pogledaj originalni članak

Specijalci MUP-a krenuli su oko 13 sati u spašavanje muškarca koji je zapeo na brodu na Savi nedaleko od noćnoga kluba Brazil kod željezničkog mosta. Jedini problem bio je što muškarac na brodu nije htio biti spašen.

- Nasilno su ušli na brod. Pa Ivan je želio ostati da ga čuva, kao što to čini posljednjih 30 godina za vrijeme poplava, kazao je kajakaš Radoš Beč, dugogodišnji prijatelj Ivana Plevnika (44) koji se nije htio udaljiti sa svog broda "Sim pa tam" kada su ga specijalci došli evakuirati.

Plevnik, inače autor kultnih brodova pretvorenih u noćne klubove na Savi; Brazil i Sidro, ostao je na brodu zarobljen još od sinoć kada ga je iznenadio nagli rast vodostaja, doznajemo. Nije imao sajlu ni kuku kojom bi brod dovukao do obale. Netko od slučajnih prolaznika što su danas došli vidjeti bujanje glavne gradske rijeke prijavio je vatrogascima da se brodar nalazi u opasnosti. Kada su vatrogasci stigli na obalu Save, Plevnik je odbio njihovu pomoć. Kako ne bi prekoračili ovlasti, vatrogasci su u pomoć pozvali policiju.

Plevnik je mahao specijalcima koji su se helikopterom spuštali sve niže.

- Stanite, nemojte dalje! - vikao je Plevnik, upozoravajući ih kako bi turbulencije u zraku mogle potopiti brod koji je nastojao sačuvati pa se sakrio u unutarnju kabinu. Helikopter se spuštao sve niže i niže, a brod je počeo tonuti.  Na posljetku Plevniku nije preostalo ništa nego pružiti ruke specijalcu koji ga je povukao u zrak i smjestio na sigurno u helikopter dok je ispod njega brod potonuo na dno muljevite Save. Kad se helikopter spustio na tlo, Plevnik je priveden.

Plevnikov prijatelj kajakaš samo je tužno komentirao kako je "Sim pa tam" bezrazložno završio u vodi, a njegov prijatelj na policiji.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

MA
Machak
19:50 19.09.2010.

Koja je to hrpa nesposobnjakovića ušla u policiju.....čak ni one koji mobiteliraju nije u stanju kazniti a za Newtonov zakon akcije i reakcije smatraju da u Hrvatskoj ne važi jer ga je i onako izmislio englez a zna se da oni nas mrze....

BA
Bajum
21:51 19.09.2010.

Taj brod bi bio odnešen i potonuo bi jer je puštao vodu. Čovjek ga je pokušao spasiti a tip ga je odguravao i psovao mu mater!!!!??? Ja bi ga pustio da ode sa svojim brodićem do ostatka lijepe naše..Bolesnik...

BR
brainiac
19:13 19.09.2010.

Priveli su ga vjerojatno da potpise kako ih nece tuziti zato sto su mu potopili brod. A eto i policija je nesto iz ovog naucila, malo o osnovama fizike i funkcioniranju helikoptera.