IZNENAĐENJE U NOVOM DOMU

U podrumu pronašli lažni zid, a ono što se iza njega skrivalo još ih je više iznenadilo

Foto: Kdwk Leung/Unsplash
U podrumu pronašli lažni zid, a ono što se iza njega skrivalo još ih je više iznenadilo
29.07.2021.
u 13:03
Pronašli su nekoliko desetaka prašnjavih staklenih boca i glinenih vrčeva s alkoholom iza lažnog zida koji su otkrili građevinari prilikom obnove kuće
Pogledaj originalni članak

Ian Sutherland i njegova djevojka Alexa Lee iznenadili su se kada su prije nekoliko godina vidjeli što se skriva u kući koju su tek kupili u američkoj saveznoj državi Massachusetts.

Par je kupio kuću u gradu Quincyju u američkoj saveznoj državi Massachusetts. Kako su otkrili medijima nakon kupnje, vjeruju da su pronašli zalihe alkoholnih pića još iz doba prohibicije. Pronašli su nekoliko desetaka prašnjavih staklenih boca i glinenih vrčeva s alkoholom iza lažnog zida koji su otkrili građevinari prilikom obnove kuće.

Zid se nalazi u podrumu kuće u koju se par preselio iz Connecticuta. Neke od 56 boca još su sadržavale tekućinu za koju se vjeruje da je pivo i domaća rakija, no u trenutku pronalaska imale su miris po vinu odnosno kiselosti.

Čelnik povijesnog društva u gradu Quincy nije odmah mogao procijeniti koliko su boce stare.

Inače, u tom gradu prodaja alkohola zabranjena je 1880. godine, a kuća je izgrađena 1910.



 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

ST
Stipan
00:18 30.07.2021.

Zar nije u vrapču…

MC
Mcro
16:07 29.07.2021.

Nije to ništa, moj djed na baušteli raskrčivo neki dvorac, vilu tako neš uglavno neki njemački plemić.. Trebalo još širit podrum za vinariju.. Srušili zid, a iza vina.. Sve bilo ono gusto vino, kad sipaš ko karamela.. Nemogu nać nigdje zaboravio sam kako se naziva taj tip vina, neka neko napiše ako zna (nije pokvareno vino), uglavno dva mjeseca su to pili, a samo jedno je koštalo ko bačva dvije ovih običnih.. Od toga svega donio je kući par vješalica od tog plemića za jakne u predvorju.. Mjed, neki valjda vuk, loš kalup u izradi.. A mogo je prodat ta vina i mirovina..