PARAG

U Paragu opet smeće, načelnik umjesto redara postavlja rendžere

Foto: Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL
U Paragu opet smeće, načelnik umjesto redara postavlja rendžere
14.09.2010.
u 15:36
Jedno vrijeme Romi iz Paraga kupovali su vreće za smeće, no sad smeće opet "leti" u prirodu. Vid Oršuš tvrdi da je kriv načelnik jer je ukinuo redara kojeg su se bojali, a načelnik Mladen Horvat tvrdi da se redar zapravo bojao Roma.
Pogledaj originalni članak

Opet se gomila smeće u romskom naselju Parag, no ovaj put preko nasipa napravljenog za obranu od Drave. Oko toga se slažu Vid Oršuš, predsjednik mjesnog odbora Parag, te Mladen Horvat, načelnik općine Nedelišće. No oko ostaloga ne.

 - Ljudi su kupovali vreće nakon zadnjeg odvoza od 760 kubika smeća. Tad je Čakomov kamion odvozio 300 do 400 vreća smeća, a sad ih je jedva trideset. Prvo smo imali dva redara, Roma iz naselja, a potom jednog. Bili su aktivni i danju i noću i po kiši i po snijegu, upozoravali su ljude i ovi su se bojali. A sad nam je načelnik rekao da Vlada RH više nema novca za njihovo plaćanje - kaže Vid Oršuš.  

No načelnik Horvat kaže da su se u biti redari bojali mještana, a ne ovi njih.  

- Paragu smo omogućili duplo jeftiniji odvoz u vrećama za smeće, dva puta po 15 kuna mjesečno i mogli su ih kupiti odmah pored u Trnovcu. Oni u cijeni nisu imali zbrinjavanje, kao ostali mještani Nedelišća. I kupovali su ih nakon što je odvezeno 800 kubika. No sad ih opet ne kupuju. Ovaj put smeće na bacaju u naselju, već preko nasipa, u zaštićenom području Drave. Bili su redari i jedan mi je u godini dana dao samo 7 prijava! Rekao je da se boji i da ga napadaju - kaže načelnik Horvat. Zaključio je da redar ne može održati red i ne želi ga stavljati u taj položaj. Stoga je dogovorio da od ponedjeljka pojas preko nasipa kontroliraju dvojica rendžera. Radit će to mjesec dana, snimati i pisati prijave.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KR
Kronika
18:31 14.09.2010.

Pa čudi me kako se još nije oglasio Siniša Golob. On je ekolog i brine se o zaštiti okoliša. Mislim da romi jako zagađuju okoliš.

MA
marijannn
13:17 16.09.2010.

Zato kaj je Golub ekolog samo na papiru. Kad pak ste čuli da je on napravio nešto za Međimurje i okoliš. On je samo borac za svoju korist.