Radna mjesta

U mjesec dana posao izgubilo 538 građana

Foto: 'antonia vukusic'
U mjesec dana posao izgubilo 538 građana
18.01.2012.
u 14:56
Poslodavci su iskazali potrebu za svega 182 radna mjesta, najviše u prerađivačkoj industriji (46) i obrazovanju (45)
Pogledaj originalni članak

ČAKOVEC – Nezaposlenost u Međimurskoj županiji porasla je za pet posto! Na kraju prosinca zabilježeno je 6750 nezaposlenih osoba, od kojih je 538 u posljednjem mjesecu 2011. godine prijavljeno u Zavod za zapošljavanje zbog gubitka posla. Istodobno, iz evidencije je izbrisano 455 osoba, od kojih 183 zbog zaposlenja, a većina ostalih zbog nejavljanja HZZ-u dva mjeseca za redom. Poslodavci su iskazali potrebu za svega 182 radna mjesta, najviše u prerađivačkoj industriji (46) i obrazovanju (45). Za 4,3 posto povećan je broj korisnika novčane naknade za nezaposlene. Četvrtina nezaposlenih mlađa je od 24 godine.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.