VATIKAN

U Madridu relikvije Ivana Pavla II.

U Madridu relikvije Ivana Pavla II.
12.08.2011.
u 14:26
Više od 500 tisuća mladih sudjelovat će zajedno s više od 800 biskupa na međunarodnom danu mladeži u Madridu
Pogledaj originalni članak

RIM – Mladi će u Madridu odati posebnu počast Ivanu Pavlu II., začetniku redovitih (svake tri godine) okupljanja mladeži cijeloga svijeta. Više od 500 tisuća mladih, koliko ih se do sada prijavilo, sudjelovat će zajedno s više od 800 biskupa na Međunarodnom danu mladeži koji se ove godine održava u Madridu od 16. do 21. kolovoza. Papa Benedikt XVI. u Madrid će stići 18. kolovoza kako bi nazočio posljednjim događanjima na ovom okupljanju mladih cijeloga svijeta koje je uveo Ivan Pavao II., a prvi se skup održao 1986. u Rimu. Sada će se u Madridu, obavijestio je danas  novinare akreditirane pri Svetoj Stolici šef vatikanskog ureda za tisak otac Federico Lombardi, na poseban način odati počast blaženiku Wojtyli. Bit će izložene i relikvije blaženika Ivana Pavla II.

Ovo će biti 20. putovanje Benedikta XVI. izvan Apeninskog poluotoka, ali 21. u neku državu izvan Italije, s obzirom na to da je ove godine bio i u San Marinu. To je ujedno treći pohod Benedikta XVI. Španjolskoj u njegovu šestogodišnjem pontifikatu, ali prvi u Madrid koji prolazi kroz tešku ekonomsku krizu. Papa će možda govoriti i o ekonomskoj situaciji u svijetu i zatražiti pomoć za najslabije.

Očekuju li se prosvjedi za vrijeme papina boravka u Madridu?

– Prilikom gotovo svih papinih putovanja ima i prosvjeda, ali nas to ne iznenađuje i ne zabrinjava – rekao je otac Lombardi.

Na završnoj misi u nedjelju 21. kolovoza bit će najmanje 500 tisuća mladih, a broj bi mogao biti i trostruko veći, jer se još nisu svi prijavili, a mnogi će doći i bez prethodnih prijava. Papa će, što je također zanimljivost, i ispovjediti troje mladih.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
15:16 12.08.2011.

Lijep susret ... Današnjem svijetu nedostaje Ivan Pavao II....