BEZ CESTE

U Ljubljani nema mjesta mjesta za Titovu ulicu

Foto: Igor Kralj/Pixsell
U Ljubljani nema mjesta mjesta za Titovu ulicu
28.04.2010.
u 14:44
O najvećem sinu svih naroda i narodnosti većina naroda je nakon razlaza promijenila mišljenje s jednakom strašću s kojom su u njega i vjerovali.
Pogledaj originalni članak

LJUBLJANA - Titova ulica ne spada u Ljubljanu, tvrdi mladež slovenske izvanparlamentarne kršćansko-demokratske stranke Nova Slovenija (NSi) koja je Ustavnom sudu danas podnijela prijedlog za ocjenu ustavnosti odluke gradskih vlasti da jedna ulica ponovno dobije Titovo ime.

Glavni inicijator tog zahtjeva i predsjednik mladeži NSi Jernej Vrtovec tvrdi da je Tito prije svega zločinac, a pravu je istinu o Titu donijelo otkriće Hude jame.

Do ranih 90-ih godina najreprezentativnija je ljubljanska gradska ulica nosila naziv Titova cesta. Dolaskom na vlast demokratske oporbe DEMOS ulica je podijeljena na dva dijela, s imenima Slovenska cesta i Dunajska cesta, pa su gradske vlasti lani odlučile jednoj potpuno novoj ulici dati ime Titova cesta.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

KA
karlovcankica
01:53 29.04.2010.

Hvala Bogu da su maldi u Sloveniji pametni i da kazu istinu o tom zlocincu. Zalosno je sto mladi u Hrvatskoj nisu toliko pametni i ne priznaju istinu o tom najvecem zlocincu. Zlocinac tito je kriv za najvise izgubljeni hrvatski zivota, pa vise nego i chede!

MA
mališa
15:38 28.04.2010.

Da nije bilo Tita i komunista Jugoslavija bi i dalje bila srpska kraljevina. Pa vi sad vidite da li vam je valjao ili nije.

MA
mališa
18:35 28.04.2010.

A posle Tita narodu Kita.