miroljubiva zemlja

U Libiji pronađeno kemijsko oružje, čeka se pomoć Haaga

Foto: Reuters/Pixsell
U Libiji pronađeno kemijsko oružje, čeka se pomoć Haaga
31.10.2011.
u 08:30
Oružje je pronađeno na dvije lokacije, a za sanaciju će se pobrinuti stručnjaci Organizacije za zabranu kemijskog oružja.
Pogledaj originalni članak

Na dvije lokacije u Libiji pronađeno je kemijsko oružje, potvrdio je premijer Nacionalnog prijelaznog vijeća Mahmoud Džibril.

O pronalascima su, javlja CNN, obaviješteni SAD i Organizacija za zabranu kemijskog oružja u Haagu.

Džibril nije želio komentirati gdje je pronađeno oružje niti kada je pronađeno, ali je potvrdio da su u stalnom kontaktu s Organizacijom za zabranu kemijskog oružja koja pomaže Libiji da sanira pronađeno oružje. Dolazak stručnjaka iz Haaga u Libiju najavljen je za četvrtak.

– SAD je obaviješten jer ima tehničku opremu za rješavanje problema kemijskog oružja – kazao je Džibril te dodao kako njegova objava o pronalasku oružja pokazuje da je nova Libija miroljubiva zemlja koja poštuje međunarodne zakone.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 48

OB
-obrisani-
17:27 31.10.2011.

nije uopće bitno je li ima kemijskog oružja ili ne - to može napraviti svaki malo bolji kemičar Pitanje je zašto ga taj \"zlikavac\" nije koristio, kad je već takav \"zlikavac\" Ja bih rekao da se i dalje bijeli bubrezi prodaju pod bubrezi I sačekao bih koju godinu Doći će red i na ove da budu \"zlikavci\"

MR
mraf
08:57 31.10.2011.

Prvoga su optužili da ima, maknuli ga, zatim tražili i nisu našli. Drugoga nisu ni optužili da ima, maknuli ga, nisu ni tražili, a našli. Trecega jos nisu maknuli, a pokušat ce, to je sigurno. Tek tada ce se vidjeti ima li ili nema. Ako nema, jao si ga njemu. Ako ima, jao si ga nama. Nostradamusalama (tri vrhovnika)

RE
@rea
10:54 31.10.2011.

A što danas, 31.10., kaže RiaNovosti ? \"Rusija je pripremila UN rezoluciju kojom poziva libijsku vlast na uništenje kemijskog oružja.\" (A Russian-drafted U.N. resolution, to be voted on this week, calls on Libyan authorities to destroy its chemical weapons.) Zašto ruska rezolucija ako nikakvo kemijsko oružje nije pronadjeno ?!