STROJOVOĐE NA OPREZU

U kvaru rampe na pruzi između Dugog Sela i Vrbovca, vlakovi voze u kolodvorskom razmaku

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
U kvaru rampe na pruzi između Dugog Sela i Vrbovca, vlakovi voze u kolodvorskom razmaku
24.11.2022.
u 13:12
Strojovođa prije nailaska na prijelaz koji je neosiguran zbog neispravnosti uređaja za osiguranje, mora zaustaviti vlak te u više navrata signalnim znakom 'Pazi' upozoriti sudionike u cestovnom prometu na nailazak vlaka odnosno vozila
Pogledaj originalni članak

Na dionici pruge između Dugog Sela i Vrbovca u kvaru su rampe, doznajemo iz HŽ-a. Uklanjanje kvara očekuje se tijekom dana. 

- Sukladno Pravilniku o načinu i uvjetima za sigurno odvijanje i upravljanje željezničkim prometom,  do otklanjanja  kvara, promet vlakova na navedenoj dionici  odvija se u kolodvorskom razmaku, a postupanje osoblja vlaka ispred navedenih željezničko-cestovnih prijelaza je u skladu s propisima upravitelja željezničke infrastrukture.

Konkretno, strojovođa prije nailaska na ŽCP koji je neosiguran zbog neispravnosti uređaja za osiguranje, mora zaustaviti vlak, u više navrata signalnim znakom 'Pazi' upozoriti sudionike u cestovnom prometu na nailazak vlaka odnosno vozila, a nakon što se uvjeri da sudionici cestovnog prometa ne prelaze preko ŽCP–a, nastaviti vožnju brzinom do najviše 10 km/h dok čelo vlaka ne prijeđe preko ŽCP–a, te nakon toga nastaviti vožnju najvećom dopuštenom brzinom - pojasnili su nam u HŽ Infrastrukturi. 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.