U jakom potresu u Indoneziji pedesetak ozlijeđenih

12.02.2009.
u 09:45
Pogledaj originalni članak

U potresu jačine 7,2 stupnjeva Richterove ljestvice, koji se dogodio u četvrtak ujutro i poslije kojega je uslijedio niz manjih, pedesetak osoba je ozlijeđeno, a oštećeno je više stotina zgrada u malom arhipelagu u vodama indonezijskog otoka Sulawesija, priopćile su vlasti.

Najmanje "42 osobe su ozlijeđene, od čega deset teško" na Talaudu, slabo nastanjenoj skupini otoka između sjevera Sulawesija i Filipina, kazao je u četvrtak šef kriznog stožera ministarstva zdravstva Rustam Pakaya.

Približno 700 zgrada, među kojima stanovi, uredi i škole, oštećeno je na tim otocima koji žive od ribarstva i poljoprivrede.
- Oko 300 ih je jako oštećeno, ostali manje - izjavio je lokalni dužnosnik.

Epicentar potresa zabilježen je 327 kilometara od grada Manadoa na sjeveru Sulawesija i 280 kilometara od Generala Santosa na filipinskom otoku Mindanau, na dubini od 33 kilometra, priopćeno je iz Američkoga geofizičkog instituta.

(Hina)

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr