U ime obitelji:

'Premijeru, sjednite za stol s braniteljima - to je vaša obaveza, a njihovo pravo'

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
'Premijeru, sjednite za stol s braniteljima - to je vaša obaveza, a njihovo pravo'
29.05.2015.
u 09:42
Udruga U ime obitelji je pozvala premijera Milanovića da zaustavi daljnje podjele i sjedne za stol s braniteljima koji već više od 220 dana traže razgovor s njime
Pogledaj originalni članak

Udruga U ime obitelji pozvala je premijera Zorana Milanovića na razgovor s braniteljima.

– Hrvatski branitelji, a posebice 100%-tni invalidi Domovinskog rata dali su svoje zdravlje i svoje živote za slobodnu Hrvatsku. Ustav RH, kao najviši zakonodavni akt, štiti branitelje kao skupinu građana posebno zaslužnih za stvaranje hrvatske države. Stoga se svi građani i institucije, a posebice resorni ministar, premijer i Vlada prema njima trebaju ponašati dostojanstveno i s dužnim poštovanjem. Izjave koje daje ministar Matić i ignorantsko ponašanje premijera Milanovića odaju upravo suprotan stav prema braniteljima i nezainteresiranost prema njihovim problemima koja traje više od 7 mjeseci te izazivaju sve veće podjele u društvu – priopćili su.

Stoga pozivaju premijera Milanovića da zaustavi daljnje podjele i sjedne za stol s braniteljima koji već više od 220 dana traže razgovor s njime.

– Uporno odbijanje razgovora od strane premijera samo doprinosi produbljivanju podjela u Hrvatskoj i paralizira rad na rješavanju ključnih gospodarskih problema. Tinjajuće nezadovoljstvo braniteljske populacije koje traje više od 7 mjeseci lako se može riješiti razgovorom, branitelji ne traže ništa više od toga. U suprotnom, ovo nezadovoljstvo postat će generatorom novih i sve većih podjela koje nikome neće biti u interesu. Građani RH u ovome trenutku očekuju od premijera da dijalogom premosti novonastalu situaciju te da se time okončaju višemjesečni pozivi branitelja na razgovor, a čime bi se okončali i prosvjedi u Savskoj 66 – tvrde U ime obitelji.

Također, pozivaju i ministra Ostojića da poštuje dostojanstvo branitelja te da spriječi upotrebu sile prema braniteljima, ali i okupljenim građanima.

>> Đuro Glogoški pred Markovom crkvom: Ne planiramo izaći odavde!

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
10:38 29.05.2015.

Milanoviću preuzmi odgovornost i podnesi ostavku...

RE
reborn
09:53 29.05.2015.

Čitam komentare po webu - jedna (ideološka) strana poziva na razgovor kako bi se našlo rješenje, a druga (ideološka) strana demonstrira isključivost, mržnju, nasilje. Ajde ljudi, otvorite konačno oči, te progledajte tko je vuk u janjećoj koži...

DI
Dingač
10:17 29.05.2015.

gospođa markić govori mudro ... vlada treba rješavati probleme a ne izmišljati nove. sramota je da u slobodnoj zemlji budu blokirane crkve i da se brani kršćanima olazak na misu ... ministar matić već odavno ne predstavlja branitelje i zato treba dati ostavku ... milanović ne zna što je to normalna komunikacija osim gluvarenja ... pa taj je sve pozive do sad obijao ... od amerikanaca pa do naših branitelja premijer prvo odbije dijalog ... za ameriku je na kraju morao iz straha otići ali branitelja se ne boji.