'širi mržnju'

'U ime obitelji' ogorčeni jer MUP nije zabranio party Queera Zagreb

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
'U ime obitelji' ogorčeni jer MUP nije zabranio party Queera Zagreb
16.04.2014.
u 17:25
Udruga ''U ime obitelji'' ističe kako je prije tri tjedna zatražila da policija zabrani skup koji se, tvrde, koristi govorom mržnje i potiče na nesnošljivost
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo unutarnjih poslova danas je obavijestilo Udrugu ''U ime obitelji“ da neće zabraniti okupljanje “ŽELJKA M PARTY Uđi mi u ustaV” koje Queer Zagreb organizira sutra u Vip Klubu u Zagrebu.

Udruga ''U ime obitelji'' ističe kako je prije tri tjedna zatražila da policija zabrani skup koji se, tvrde, koristi govorom mržnje i potiče na nesnošljivost. Pozivali su se na članak 14. Zakona o javnom okupljanju u kojem stoji da ministar unutarnjih poslova može rješenjem zabraniti održavanje mirnog okupljanja i javnog prosvjeda, između ostaloga, ako su ''ciljevi usmjereni na pozivanje i poticanje na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti“.

 – U tom istom članku jasno stoji kako se rješenje o zabrani može donijeti najkasnije 24 sata prije prijavljenog početka održavanja mirnog okupljanja i javnog prosvjeda. U današnjem je dopisu Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo U ime obitelji kako neće zabraniti okupljanje u organizaciji homoseksualnih udruga te da okupljanje “ŽELJKA M PARTY Uđi mi u ustaV” pripada drugom obliku javnoga okupljanja te se ne prijavljuje. Pojasnili su i kako se ''ovlast ministra unutarnjih poslova na donošenje rješenja o zabrani održavanja javnog okupljanja“ na koju se U ime obitelji poziva ''odnosi na mirno okupljanje i javni prosvjed koji se može zabraniti samo iz razloga navedenih u članku 14. Zakona o javnom okupljanju“ – ističu u Udruzi.

Udruga U ime obitelji ističe da Queer Zagreb tako nastavlja "višemjesečne, osobne napade na dr. Željku Markić i na sve one koji su se javno založili za ustavnu kategoriju braka kao zajednice žene i muškarca'' i to financira novcem poreznih obveznika.

– Očito je cilj ovog, kao i drugih napada homoseksualnih udruga, širenje nesnošljivosti i mržnje te zastrašivanje neistomišljenika. Jasna je poruka – tko god se usudi javno založiti protiv izjednačavanja homoseksualne veze s brakom ili protiv toga da homoseksualni parovi posvajaju djecu – bit će osobno napadan, ismijavan, vrijeđan. A zaštita policije ovisit će o proizvoljnoj procjeni ministra Ostojića, odnosno o tome sviđa li se aktualnoj vlasti žrtva napada i sramoćenja ili joj se ne sviđa – smatraju članovi Udruge koji drže da ''organizacija ovog skupa potvrđuje povezanost agresivnih homoseksualnih udruga i aktualne vlasti koja ovakve uvredljive događaje financira i štiti''.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 78

KO
korisnicc
17:40 16.04.2014.

Ništa te paradaše neće zaboljeti kao kad ih se ignorira. Ljudi, IGNORIRAJTE priloge u tome!

BO
booloo
17:51 16.04.2014.

zar da zabrani ono što podržava i organizira njegova partija.

BA
babilon
17:37 16.04.2014.

ateistički barbari iz q bande opet divljaju, pitanje je do kada