trendovi i izazovi

U Iloku održana dvodnevna G.E.T konferencija

Foto: Branimir Bradarć
U Iloku održana dvodnevna G.E.T konferencija
18.02.2018.
u 13:22
Središnja ovogodišnja tema bila je suradnja javnog i privatnog sektora kao preduvjet za uspješan razvoj eno-gastro turizma
Pogledaj originalni članak

U organizaciji Udruge za kulturu stola G.E.T. u Iloku je održana četvrta po redu međunarodna Konferencija o eno-gastro turizmu. Tijekom dva dana konferencije istaknuti turistički stručnjaci i predstavnici značajnih turističkih institucija u Hrvatskoj i Sloveniji govorili su o trendovima i izazovima u turističkom sektoru ali i razmijene ideje i iskustva te potaknu raspravu o važnosti jačanja suradnje javnog i privatnog sektora za održivi razvoj eno-gastro turizma.

Središnja ovogodišnja tema bila je suradnja javnog i privatnog sektora kao preduvjet za uspješan razvoj eno-gastro turizma. Po riječima Silvane Munda, koja je tajnica udruge i dio organizacijskog tima konferencije, Hrvatska jako kasni za EU i svijetom kada je u pitanju suradnja javnog i privatnog sektora.

-Ta suradnja postoji ali i isto tako ona mora biti puno kvalitetnija. U nekim dijelovima suradnja javnog i privatnog sektora je zadovoljavajuća i tu se bilježi napredak ali isto tako postoje primjeri gdje ona može i mora biti puno bolja i kvalitetnija. Svi zajedno moramo raditi u istom cilju, odnosno, na tome shvatiti kako treba promovirati destinaciju i od toga onda da svi profitiramo, rekla je Munda. U sklopu konferencije održana je i radionica različitih stilova vina traminac iz Iloka koje je najnagrađivanije vino Hrvatske kao i degustacija vina vinarija iz susjednih zemalja.

Dodijeljene su i nagrade "Bijeli grozd" najboljim vinarijama s turističkog aspekta. U konkurenciji je bilo 19 vinarija iz Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Hrvatske. Najviše glasova i titulu najboljeg u regiji - Regional Trophy - dobili su Podrumi Vukoje, Trebinje.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.