Foto: Goran Stanzl/PIXSELL U Hrvatskoj manje studenata, udio studentica i dalje u porastu

U Hrvatskoj manje studenata, udio studentica i dalje u porastu

03. 08. 2018. u 07:00 0
Udio studentica iznosi 57% i rastao je 0,3% u odnosu na godinu prije, potvrđujući prevlast studentica u odnosu na muške kolege

Na hrvatskim visokim učilištima ove godine studira oko 900 studenata manje u odnosu na prošlu akademsku godinu, a udio studentica s oko 57 posto zadržao je lagani uzlazni trend, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Traže se radnici (3. dio) Poslodavce zbog iseljavanja spašavaju studenti. Plaćaju ih 30 posto više nego inače

DZS je u četvrtak objavio podatke prema kojima je u zimskom semestru akademske godine 2017./2018. na visoka učilišta u sve godine studija bilo upisano ukupno 159.430 studenata, što je 931 student manje nego akademske godine 2016./2017.

NOVA AKADEMSKA GODINA Ovo su zanimanja koje najviše zanimaju studente, slobodnih mjesta najviše u Zagrebu

Udio studentica povećan je na 57 posto, što je 0,3 posto više nego prethodne godine i pokazuje nastavak prevlasti broja studentica u odnosu na muške kolege. Od ukupnog broja studenata upisanih na visoka učilišta, 80,6 posto bilo je upisano na fakultete, 13,8 posto na veleučilišta i 4,2 posto na visoke škole, dok ih je 1,4 posto bilo upisano na umjetničke akademije, što je u skladu s trendovima prethodnih godina.

Eurostat Hrvatska među zemljama s najvećim padom stope nezaposlenosti

Na redoviti studij bilo je upisano 72,7% studenata, a na izvanredni 27,3%. Samo 0,1 posto još studira prema predbolonjskom programu.

>> Pogledajte i video 'Veličanstven oproštaj od Olivera Dragojevića'

Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!
pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".