Bugarska

U hladnjači pronađeno 130 migranata

Foto: Reuters/PIXSELL
U hladnjači pronađeno 130 migranata
31.10.2015.
u 21:34
U Bugarskoj se dnevno dogodi oko stotinu uhićenja migranata koji tajno pokušavaju prijeći granicu bez da budu registrirani jer ne žele ostati u izbjegličkom kampu.
Pogledaj originalni članak

Čak 129 migranata, vjeruje se Sirijaca, otkriveno je danas u hladnjači na bugarskoj granici s Turskom. Živi su i pronađeni su kako se skrivaju iza kašeta mineralne vode. Vozač hladnjače je uhićen, piše France24.

Glasnogovornik bugarske vlade izjavio je da je riječ o 38 muškaraca, 33 žene i 58 djece te da im zdravlje nije ugroženo. Još je svježa priča o preminulih 71 migranata koji su u kolovozu pronađeni smrznuti u hladnjači dizajniranom za prijevod smrznute hrane nakon što su krijumčari ljudi napustili vozilo u Austriji.

U Bugarskoj se dnevno dogodi oko stotinu uhićenja migranata koji tajno pokušavaju prijeći granicu bez da budu registrirani jer ne žele ostati u izbjegličkom kampu.

Zbog straha da će zbog sve hladnijeg vremena nastupiti još jači izbjeglički val, policija je danas provjerila oko 6000 vozila i uhitila osam osoba za koje su sumnja da krijumčare ljude kao i 495 migranata.

>> Slovenci od EU traže 10 milijuna eura, mi samo pet milijuna

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MI
mirr
01:57 01.11.2015.

zasto odmah otvaraju hladnjacu po zakonu je da se hladnjaca parkira sa strane 72 sata a tek se onda moze otvoriti i pregledati sadrzaj