PREDRAG MATIĆ:

'U braniteljskim zadrugama nema samoubojstava, nasilja i alkohola'

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
'U braniteljskim zadrugama nema samoubojstava, nasilja i alkohola'
28.02.2014.
u 11:46
Branitelji proizvode za tržište i to je dobro za njih same, rekao je ministar branitelja
Pogledaj originalni članak

- Na sajmu zadruga hrvatskih branitelja nema kukanja, nema plakanja i poticajna je atmosfera. Preko 500 braniteljskih zadruga radi u Hrvatskoj i njihov je najveći problem plasman njihovih kvalitetnih ekoloških proizvoda. Želimo ih povezati s hotelijerima i turističkim zajednicama. Branitelji proizvode za tržište i to je dobro za njih same i za razliku od nekih drugih branitelja koji su se posvetili kladionicama i gostionicama ovo su ljudi koji proizvode i čine ponosnom cijelu Hrvatsku. Nisu posustali i u braniteljskim zadrugama nema samoubojstava, obiteljskog nasilja i alkoholizma - rekao je ministar branitelja Fred Matić nakon obilaska sajma braniteljskih zadruga u Zadru.

Uz njega sajam su obišli i dali podršku zadrugarima ministri Maras i Jakovina. Ministar Maras osvrnuo se i na BDP.  

- Nakon pet godina sve koji rade analize očekuju da Hrvatska ove godine ima rast BDP-a. Mene to veseli iako u ovom trenutku gospodarska situacija nije lagana i svi očekujemo da se stvari pokrenu, a veseli me što ćemo ovu godinu završiti u malom plusu. Hrvatskoj treba da idemo u smjeru manjeg deficita i da se ne zadužujemo unedogled, da vraćamo te dugove i da ih ne ostavljamo budućim generacijama. U mom ministarstvu smanjit ćemo neke poticaje za investicije, no to ne znači da ih nećemo isplatiti, već će biti isplaćeni 2015.godine - rekao je ministar Gordan Maras.

>> Bez kredita braniteljske će zadruge u likvidaciju

>> 'Od naših šljiva Podravka radi pekmez, ta je tvrtka siguran otkupljivač našeg uroda'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
13:10 08.03.2014.

" Ministri " hodaju pa malo pojedi ovdje , malo pojedi ondje , kao da im je to jedini posao . Malo pohvali ljude , kao da je sve "njegovom zaslugom", zagrize , ovdje komad kulena , ondje kobasice , tamo casu vina . Tako "od fešte do fešte " cijeli mandat, politikanstvo i Žicanje . Sramota od vlasti ,

MD
mara-danda
11:52 09.03.2014.

tamo ima da cim otvore zadrugu padne im 20.ooo kn na konto.. porez i ostala davanja za svete krave ne postoji.. cista pljacka i kriminal kao i sve ostale privilegije povezana s tim olosem,,,