Stanovnici tražili promjenu

U Austriji više neće biti Fuckinga

Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
U Austriji više neće biti Fuckinga
27.11.2020.
u 09:24
Fucking, selo sa stotinjak mještana, često je bio u vijestima jer su turisti neprestano krali table s nazivom mjesta ili objavljivali njihove slike na društvenim medijima
Pogledaj originalni članak

Austrijsko selo Fucking napokon će se riješiti imena koje je mnoge privlačilo da kradu table s nazivima mjesta. Mjesno vijeće objavilo je da će se selo u pokrajini Gornjoj Austriji od 1. siječnja zvati Fugging.

Fucking, selo sa stotinjak mještana, često je bio u vijestima jer su turisti neprestano krali table s nazivom mjesta ili objavljivali njihove slike na društvenim medijima. Lokalno stanovništvo promjenu je tražilo godinama. Fucking na njemačkom ne znači ništa, ali na engleskom riječ ima vrlo eksplicitno i svima poznato značenje.

Neki stručnjaci smatraju da je izvorni naziv mjesto imalo od 11. stoljeća, a po lokalnoj predaji utemeljio ga je u šestom stoljeću bavarski plemić Focko. Na karti iz 1825. seoce je imalo naziv Fuking.

Govornici engleskog sad će umjesto u Fugging po šaljive fotografije morati preko granice u Bavarsku u mjesto Petting, piše francuska novinska agencija Afp. Riječ na engleskom osim maženja znači i seksualnu stimulaciju. 

 

>> Pogledajte i ovaj video: Nove mjere koje vrijede do 21. prosinca

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

RI
ribar110
14:06 27.11.2020.

A jbg, dogodi se.

SI
sisavac
11:56 27.11.2020.

baš su jadni, da zbog drugih mijenjaju naziv sela. gdje je sad onaj istran, koji je kupio cijelo jedno selo. sad može i ovo uzeti. ionak blizu delnica ima selo koje se zove 'dedin', pa na tabli stalno netko dopiše naziv jednog organa...

PU
Puky2
10:48 27.11.2020.

Ili otok babina guzica i pickavci hahaha