RAZOTKRIVENA PREVARANTICA IZ BIH

U Austriji uzela 30.000 eura socijalnih naknada, a u Hrvatskoj ima 17 apartmana i vilu

Foto: Frank Hoermann/DPA/PIXSELL
U Austriji uzela 30.000 eura socijalnih naknada, a u Hrvatskoj ima 17 apartmana i vilu
19.07.2022.
u 16:23
Državljanka BiH redovito je primala naknadu za nezaposlene i hitnu pomoć, ali je zatajila da u Hrvatskoj zarađuje od najma 17 apartmana i vile.
Pogledaj originalni članak

Austrijska policija razotkrila je državljanku Bosne i Hercegovine koja je u pet godina od države uzela 30.000 eura socijalnih naknada iako je cijelo vrijeme zarađivala novac iznajmljujući apartmane u Hrvatskoj. 

Naime, žena je bila prijavljena kao nezaposlena u austrijskom Zavodu za zapošljavanje te je od 2016. do 2021. neovlašteno primila oko 30 tisuća eura socijalnih davanja, piše Fenix magazin. 

Redovito je primala naknadu za nezaposlene i hitnu pomoć, ali je zatajila da u Hrvatskoj zarađuje od najma 17 apartmana i vile. 

Policija navodi i da nije prijavila veći broj boravaka u inozemstvu. Istragom je dokazano kako je od najma u tom razdoblju uprihodovala oko 80.000 eura. 

 

BIOGRAFIJA MURTERINA

Tko je načelnik koji je spržio općinski novac u bordelu: 'Vozio je u Ukrajinu, obnavljao Petrinju, a svi ga vole još od korone'

Impresivan je entuzijazam načelnika Murtera. Naši sugovornici za Tonija Turčinova imaju isključivo riječi hvale. Nepregledne su humanitarne akcije i projekti koje je realizirao za svoje građane. Na šibenskom području postao je poznat kada je lagodno porazio HDZ na posljednja dva izborna ciklusa, a nacionalno poznat postao je u vremenima najveće Covid krize kada je otok Murter odlukom Stožera završio u karanteni. Na otok i s otoka se nije moglo zbog policijskih ježeva na asfaltu, a svojim je ponašanjem tada pobrao simpatije cijele Dalmacije. Ipak, njegov bivši stranački šef, Krešo Beljak iz HSS-a, tvrdi da se s Turčinovom rastao na ružan način. "Istupio je iz HSS-a i optužio me da sam ljevičar koji ne poštuje kršćanske vrijednosti. Evo sada vidimo koje vrijednosti Turčinov ima usađene u sebi. Ovo je kazneno djelo za zatvor. Neka odmah podnese ostavku", kaže Beljak.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 55

DU
Deleted user
18:26 19.07.2022.

Kako prigodno, dobila putovnicu i odmah sisaj i Hrvatsku i Austriju

Avatar lajavopseto
lajavopseto
17:48 19.07.2022.

I onda smo protiv uvođenja reda i poreza na višak nekretnina.

TR
tratincica68
17:12 19.07.2022.

Sad joj u hr oduzmite 10 apartmana i problem rijesen.kad to ucinize onda nitko vise nece to radit.posto znaju da nam je zakon za smijanje.zato to i rade.tako se to radi rh