Milan Bačić

U Americi uhićen Srbin iz Vinkovaca temeljem hrvatske tjeralice

Foto: Duško Jaramaz/PIXSEL
U Americi uhićen Srbin iz Vinkovaca temeljem hrvatske tjeralice
28.02.2014.
u 21:46
Traži se zbog zbog ratnih zločina što ih je počinio u istočnoj Slavoniji 90-tih
Pogledaj originalni članak

Mediji u Srbiji večeras su objavili da je na slapovima Niagare na granici Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, uhićen izvjesni Milan Bačić (57), državljanin Srbije rođen u Vinkovcima, temeljem Interpolove tjeralice raspisane na zahtjev Hrvatske, a zbog ratnih zločina što ih je počinio u istočnoj Slavoniji 90-tih.

Kako navodi dokumentacijski centar Veritas, Bačić je "po završetku ratnih sukoba izbjegao u Srbiju" i živi u mjestu Begeč, 20-tak kilometara zapadno od Novog Sada, a u Americi je bio u posjetu rođacima. Veritas tvrdi kako se njegovo ime do sada nije nalazilo na popisima procesuiranih osoba za ratne zločine pred hrvatskim pravosuđem, pa tako ni na posljednjem popisu od 31. ožujka prošle godine, na kojem je bilo ukupno 1 577 osoba te dodaje kako je ovo već četvrto uhićenje u ovoj godini Srba iz Hrvatske prema hrvatskim tjeralicama.

- Temeljem međunarodnih tjeralica koje je raspisao Ured Interpola u Zagrebu, širom svijeta su do sada uhićena 124 Srbina iz Hrvatske i bivša pripadnika JNA, od kojih su 36 izručeni Hrvatskoj - kažu u Veritasu.

>> Matić: Silovanje u ratu bit će ratni zločin za koji nema zastare

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
07:55 01.03.2014.

da a kaj bi htel ,,nagradu,, ceka te lepoglava

CA
Catalonia
09:08 01.03.2014.

Bravo ameri.a tebi cedo zelim dug boravak u zatvoru!!!