na sjeveru sirije

Turski izvori: Sirijski vojnici zapucali na turske hodočasnike

Foto: AFP/Reuters
Turski izvori: Sirijski vojnici zapucali na turske hodočasnike
21.11.2011.
u 13:10
Vozač jednog od autobusa ispričao je da su ih vojnici zaskočili, psovali turskog premijera pa zapucali na autobus. Ozlijeđena su dvojica, od kojih je jedan vozač
Pogledaj originalni članak

Autobus koji je prevozio turske hodočasnike postao je predmet oružanog napada na sjeveru Sirije, javljaju turski mediji i neimenovani dužnosnik ministarstva vanjskih poslova. Prema njihovim informacijama, ozlijeđeno je najmanje dvoje ljudi, od kojih je jedan vozač autobusa.

Kako prenosi BBC, drugi je vozač rekao da je napadnuti autobus prevozio 25 mesara natrag u Tursku nakon što su bili u Meki u Saudijskoj Arabiji na proslavi Kurban-bajrama. Prema njegovu svjedočenju, autobusi su se zaustavili na kontrolnoj točki nakon čega su ih zaskočili sirijski vojnici.

– Psovali su Recepa Tajipa Erdogana (turskog premijera, op. a.) nakon što smo im rekli da smo Turci. Zatim su iznenada otvorili vatru na autobus – ispričao je vozač Erhan Surmeli.

Podsjetimo, odnosi između Turske i Sirije nekad su bili i te kako dobri, no zahladili su nakon što je Sirija suspendirana iz Arapske lige. Naime, turska je podržala suspenziju, nakon čega su njezina veleposlanstva u Siriji bila izložena napadima, a Erdogan je pozvao sirijskog predsjednika Bašara al-Asada da prekine nasilje nad prosvjednicima.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

RE
@rea
13:33 21.11.2011.

Btw, Erdogan danas poručio Assadu da su mu dani odbrojani.

Avatar Alfons_x
Alfons_x
13:47 21.11.2011.

Rea jesi li možda pročitala u Izraelskim novostima da Ruski ratni brodovi plove prema Sirijskim teritorijalnim vodama i da će svako miješanje u unutarnje stvari Sirije kao posljedicu imati mogući rat sa Rusijom?

RE
@rea
13:24 21.11.2011.

Jbt, al se zakuhalo !