Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zahlađenje odnosa

Erdogan Bašaru: Budućnost ne može biti izgrađena na krvi

'Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan addresses lawmakers after his new government won a confidence vote in Ankara on July 13, 2011.    AFP PHOTO / ADEM ALTAN'
'ADEM ALTAN'
15.11.2011.
u 23:16

Turski premijer kritizirao je sirijskog predsjednika, a pauziran je i zajednički naftni projekt.

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan izvršio je pritisak na sirijsku vlast, poručivši u ponedjeljak predsjedniku Bašaru al-Asadu da nasilje nad prosvjednicima mora stati, prenosi BBC.

- Bašar al-Asad bi trebao shvatiti kako su tragično završili oni koji su zaratili s vlastitim narodom. Želim ga podsjetiti kako budućnost ne može biti izgrađena na krvi potlačenih - rekao je Erdogan u obraćanju zastupnicima svoje Stranke pravde i razvoja.

Turska je nekada održavala vrlo dobre odnose sa susjednom Sirijom, no čini kako je tim vremenima, barem za sada došao kraj. Osim Erdoganovih packi, kao dokaz zahlađenja odnosa dolazi i odluka turskog ministra energije Tanera Yildiza o pauziranju plana o zajedničkom projektu vađenja nafte turske tvrtke TPAO i sirijske državne naftne tvrtke. Yildiz je zaprijetio čak i prekidom izvoza struje u Siriju ako ta zemlja "nastavi ovim putem", a ove poteze turske vlade pozdravili su u Washingtonu.

Podsjetimo, odluku Arapske lige o suspenziji Sirije vladini su simpatizeri dočekali oštrim, ponegdje i nasilnim prosvjedima ispred mnogih veleposlanstava u zemlji. Među njima se našlo i tursko, jer je i ta zemlja podržala odluku Arapske lige, iako sama nije članica.

Komentara 10

RE
@rea
11:51 16.11.2011.

Tja, da je kojim slučajem to izjavio Sarko, već bi se ispisala forumska novela o cionističkoj zavjeri. Al Erdogan se ne uklapa u shemu, he,he.

NO
NoćnaStraža
23:46 15.11.2011.

Hm. A koji li je slijedeći korak?

Avatar flegmatik
flegmatik
07:58 16.11.2011.

Turci su uvijek bili dobri trgovci. Vidi Erdogan sto se sprema ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije