Istanbulski ekonomist:

'Turska traži prodor na Balkan. U BiH i Albaniju šalju imame...'

Foto: Reuters/PIXSELL
Tayip Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
Tayip Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
Tayip Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
Tayyip Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
Tayyip Erdogan
09.10.2017.
u 20:16
Turska "kapitalizira svoje islamsko nasljeđe kako bi povećala svoj utjecaj" na Balkanu.
Pogledaj originalni članak

Balkan je jedan od primarnih ciljeva turske ekspanzije na dva načina. Prvo, imamo neootomanizam – znate, Turci žive u iluziji da ih njihove bivše kolonije poštuju pa da tamo mogu širiti posao i politički utjecaj. Drugo, postoji komplementarnost ekonomskih potreba, kazao je za Deutsche Welle istanbulski ekonomist Atilla Yesilada uoči posjeta turskog predsjednika Tayyipa Erdogana Srbiji. 

- Mi možemo izvoziti jeftino u te zemlje i tamo graditi tvornice koje mogu proizvoditi jeftinije od turskih. U tom smislu su ekonomije komplementarne – mi imamo ono što njima treba, a oni imaju potencijal da od nas kupuju i proizvode. Slično je urađeno u Makedoniji, Albaniji i BiH pa mislim da takav utjecaj gospodin Erdogan želi proširiti i na Srbiju - dodao je Yesilada. 

Tvrdi da Turska "kapitalizira svoje islamsko nasljeđe kako bi povećala svoj utjecaj" na Balkanu. - To sve zajedno bih nazvao mekom moći koja dobro radi u Albaniji i BiH. Tamo Turska šalje imame, a ima utjecaj i kroz dobrotvorne zaklade. Jasno, Turska uz Rusiju želi postati i veliki igrač na Balkanu - rekao je Yesilada. 

Cijeli članak pročitajte OVDJE 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

BE
beitsche
20:50 09.10.2017.

Dok se srbi i hrvati kao dva pjevca koskaju lisice obilaze oko kokosinjca.nisu to moje rijeci ali su jednostavne i istinite

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
20:35 09.10.2017.

Pa vi prozivate BiH,a vi organizirate svijetski skup Muslimana (tko je bolji u Kuranu)!!!

Avatar jumanji
jumanji
21:49 09.10.2017.

treba tome eroganu zabraniti ulaz u hrvatsku