Američka dužnosnica:

Turska dopustila SAD-u da koristi njezine vojne baze

Foto: Reuters/PIXSELL
Turska dopustila SAD-u da koristi njezine vojne baze
13.10.2014.
u 07:29
Turska je pristala dopustiti SAD-u korištenje njezinih vojnih baza u borbi protiv militanata Islamske Države, izjavila je Susan Rice, američka savjetnica za nacionalnu sigurnost
Pogledaj originalni članak

Turska je pristala dopustiti SAD-u korištenje njezinih vojnih baza u borbi protiv militanata Islamske Države, izjavila je Susan Rice, američka savjetnica za nacionalnu sigurnost, javlja BBC.

Ona je u razgovoru za američku televiziju NBC rekla da je Turska nedavno pristala na to da SAD koristi turske baze i teritorij kako bi trenirao umjerene sirijske opozicijske snage i sudjelovao u aktivnostima u Iraku i Siriji. Kazala je da je SAD pozdravio novi dogovor koji uključuje korištenje zračne baze Incirlik na jugu Turske.

Podsjetimo, SAD predvodi koaliciju država koje izvode zračne napade protiv militanata Islamske države koji su zauzeli velike dijelove Iraka i Sirije, dvije zemlje s kojima Turska graniči. Turska je rasporedila svoje vojne snage na granici, ali zasad odbacuje mogućnost kopnene operacije. 

>> ISIL bi mogao nadzirati područje od sjeverne Sirije do predgrađa Bagdada 

>> 'Islamska država je za mnoge sunite manje zlo'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
08:52 13.10.2014.

Zapadnjake zanimaju samo rafinerije

GV
golub Vaso
11:01 13.10.2014.

umjereni pobunjenici postoje samo u slobodnim i demokratskim zapadnim medijima, na terenu su takvi FANTOMSKI

GO
goran2hr
08:52 13.10.2014.

Ti "umjereni" od prvog dana pobune u Siriji napadaju kršćane, sijeku glave, jedu ljude i ponavljaju Allahu Akbar poput pokvarene gramafonske ploče. A nakon što ih se opremi, naoruža i obuči, pridružiti će se ISIL-u. Teška glupost, kratkovidnost ili pokvarenost?