ubrovnik

Turista 2014. godine 12 posto više nego 2013.

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Turista 2014. godine 12 posto više nego 2013.
02.01.2015.
u 00:15
Najbrojniji gosti Dubrovnika u prošloj su godini bili Britanci kojih je došlo 15 posto više nego u prethodnoj godini
Pogledaj originalni članak

Dubrovački su domaćini postavili nove rekorde. Za Novu godinu ugostili su oko četiri tisuće, a u cijeloj prošloj godini čak 863.801 turista, čak 12 posto više nego u 2013. Noćenja je bilo 3,1 milijun ili 9% više. Dominirali su stranci (813.363), koji su bili 13 posto brojniji, dok su domaćih ugostili jednako kao i u 2013.

Zadovoljni su i hotelijeri, koji su u 46 dubrovačkih hotela registrirali oko 569.000 turista, odnosno sedam posto više nego u 2013., ali i privatni iznajmljivači, koji su s nešto više od 190.000 gostiju uknjižili plus od čak 38 posto. Najbrojniji gosti Dubrovnika u prošloj su godini bili Britanci, kojih je došlo 15 posto više nego u prethodnoj godini, na drugom su mjestu bili Nijemci, a po brojnosti slijede Francuzi i Amerikanci. Domaći su bili na petom mjestu.      

>> Tri vozila oštećena u Splitu, valovi se prebacivali preko dubrovačkih zidina

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
02:39 02.01.2015.

Da Hdz nije pokrao novce vec bi bila autocesta do Dubrovnika. Ceste je poceo graditi Cacic za vrijeme Racanove vlade a Sanader je sve upropastio. Protiv ulaska u Eu jedino su bile minorne strancice kao Hsp, koalicijski partneri Hdz.

SS
sokac sa drave
15:28 02.01.2015.

Od tog mora nekada lijepo zivjelo sest republika bivse drzave a sada od turizma blagajne prazne.Kamenjarci lopovi(Sanaderovci) gdije je ta silna lova.

DE
demmian
01:07 02.01.2015.

rast turizma je direktna posljedica ulaska u EU i kvalitetnih autocesta ... a to je i jedno i drugo bio strateški cilj HDZa, pa sad vi recite kako nas je ta stranka samo uništavala i ništa drugo .... a SDPovci još i sada govore kako je autocesta bila nepotreban trošak i da je jedina svrha izgradnje bila pljačka ... a o njihom ushićenju sa ulaskom u EU ne treba ni govoriti ... prvog dana ulaska u EU su "organizovali bre, skup na vasceo regijon" ... odmah su okupili sve iz bivše yuge i nisu se ni makli iz "regijona" ... dakle jedino što nas još drži iznad vode, za to možemo zahvaliti upravo HDZu, a skojevci nas uništavaju bez milosti i još nam prodaju maglu da je za propast kriv netko drugi ... ne, drugovi, drugi su zaslužni što smo još uopće na nogama, usprkos vašem divljačkom nastojanju da nas uništite