NAVIJAČKI SUKOB U VUKOVARU

Tučnjava BBB-a i Grobara: 'Bilo je strašno, imali su palice i baklje. Neki su bili krvavi i ležali'

Foto: Branimir Bradarić
Tučnjava BBB-a i Grobara u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
Tučnjava BBB-a i Grobara u Vukovaru
18.06.2020.
u 22:53
O ozbiljnosti današnjeg sukoba govori i to da je na mjestu događaja bilo 5-6 policijskih vozila kao i interventna policija.
Pogledaj originalni članak

Najmanje dvije osobe su ozlijeđene u najnovijem fizičkom sukobu koji se dogodio večeras u vukovarskoj četvrti Borovo naselje. Prema riječima glasnogovornika PU Vukovarsko – srijemske Krunoslava Živkovića do sukoba je došlo oko 19 sati, a poslije kojega su ozlijeđene osobe, za koje se još ne zna jesu li lakše ili teže ozlijeđeni, prevezene u Opću županijsku bolnicu Vinkovci.

- Prema za sada dostupnim informacijama sukobili su se pripadnici navijačkih skupina BBB i Grobari u blizini jednoga ugostiteljskog objekta u Vukovaru. Nekoliko njih smo priveli, a u potrazi smo i za drugim sudionicima ovoga sukoba. Trenutno ne znamo radi li se o dogovorenoj tuči ili je netko nekoga napao kao niti jesu li korištena nekakva pomagala, rekao je Živković dodajući kako je policija brzo reagirala te spriječila veći broj ozlijeđenih.

Kazao je i kako je policija bila spremna na razne mogućnosti as obzirom da im je poznato kako se tijekom vikenda u Vukovaru organizira turnir u organizaciji BBB-a. Upravo radi toga ovih dana u Vukovaru je bilo pojačano prisustvo policije što je se moglo vidjeti i danas u gradu. O ozbiljnosti današnjeg sukoba govori i to da je na mjestu događaja bilo 5-6 policijskih vozila kao i interventna policija. Živković je najavio kako će o svemu izvijestiti uskoro i javnost.   

- Bilo je strašno. Tuklo je se njih 20-ak. Imali su i palice i baklje. Neki su bili svi krvavi i ležali, rekla nam je jedna od očevidaca tučnjave.

Ovo je inače nastavak ranijih navijačkih sukoba u Vukovaru. Posljednji u nizu dogodio se prije nekoliko tjedana kada je skupina BBB-a na parkiralištu nekadašnjeg Hotela Dunav napala dva mladića srpske nacionalnosti. Tada je nekoliko njih, a nakon što se pojavio snimak tučnjave u medijima, i privedeno.

- Prava je istina u svemu tome da su neki od srpskih navijača na ulici prijetili jednome od vođa vukovarskih BBB-a koji je šetao sa djetetom. Ubrzo poslije organizirali su se i jedni i drugi i krenula je tučnjava. I jedni i drugi su bili spremni. U tučnjavi su korišteni teleskop palice, bokseri… Jedan od ozlijeđenih je dobio teleskopom u glavu. Tu je bilo 40-ak osoba i sve ovo je još i dobro završilo. Činjenica je i da su tu bila samo dva policajca i da je interventna došla tek poslije tako i da te policijske priče ne stoje, rekao nam je jedan od vukovarskih navijača dobro upućen u sva navijačka događanja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 105

DU
Deleted user
22:17 18.06.2020.

Vratite inspektora Nikolu Kajkića u Vukovar! Ukinite zakon o aboliciji! Svi koji su sudjelovali u agresiji i rušenju ustavno-pravnog poretka zemlje trebaju biti procesuirani! Ukiniti četnički radio Borovo i Boru Drljaču! Uklonite obilježja samozvanih vojvoda iz Borova! Ovo je Hrvatska,kome se ne sviđa neka kupi prnje!

Avatar Blond Beast
Blond Beast
21:49 18.06.2020.

mislim da je potrebno da se svi Hrvatski navijaci ponovo okupe u Vu kao prije desetak godina

Avatar Matija22
Matija22
21:11 18.06.2020.

Šta papovac kaže?