i dalje mogu izvoditi operacije

Trump zapovijedio povlačenje američkih vojnika iz Somalije

Foto: Klaus-Dietmar Gabbert/dpa-Zentralbild/DPA/PIXSELL
Trump zapovijedio povlačenje američkih vojnika iz Somalije
05.12.2020.
u 07:20
SAD imaju oko 700 vojnika u Somaliji koji pomažu lokalnim snagama u borbi protiv pobunjeničke skupine Al Shabaab, koja je povezana sa Al Qaedaom.
Pogledaj originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump zapovjedio je povlačenje većine američkih trupa iz Somalije do 15. siječnja, objavio je u petak Pentagon.

SAD imaju oko 700 vojnika u Somaliji koji pomažu lokalnim snagama u borbi protiv pobunjeničke skupine Al Shabaab, koja je povezana sa Al Qaedaom. 

Pentagon ističe da će, unatoč povlačenju američkih snaga, Sjedinjene Države i dalje biti u stanju izvoditi ciljane antiterorističke operacije u Somaliji, jer će dio američkih vojnika prebaciti u susjedne države. Ranije ove godine američke snage povukle su se iz somalijskih gradova Bossaso i Galkayo. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Viktor999
Viktor999
11:32 05.12.2020.

Tako i treba, za trajnu pacifikaciju terorističkih čopora dovoljni su dronovi sa operaterima na sigurnoj distanci😁 😁 😁

MX
Mister X
10:54 05.12.2020.

Pentagon ističe da će, unatoč povlačenju američkih snaga, Sjedinjene Države i dalje biti u stanju izvoditi ciljane ""antiterorističke""operacije u Somaliji,"""" jer će dio američkih vojnika prebaciti u susjedne države. Ranije ove godine američke snage povukle su se iz somalijskih gradova Bossaso i Galkayo. Rusi a i zaostali Kinezi smo sjede doma i prave se mutavi kao da neznanju i da nemaju vojske i za van da se brinu za red .u svjetu ..nikako da nešto p'ametno ne nauče od "slobodnog svijeta" Treba svuda biti prezent da se možeš i povlačiti u susjedne države i odande sa dronerima i bombarderima "operirati" po teritotijalistima zločestima .. i po onima od kud se povučeš , te opleteš sa sigurne distance ... Kako ne vide da ih svuda ima . Sve mora Amerika da se brine za demokratiziranje sama sa EU-Natom ! Mislim da su negdje bili javili da su Francuzi dota tamo zastupljeni i Englezi a smo Ameri se povlače .... Trebamo pod hitno F16 ... vidljivo i gotovo...