PREGOVORI S LAVROVOM

Trump upozorio Rusiju da se ne miješa u američke izbore

Foto: Yuri Gripas/REUTERS/PIXSELL
Donald Trump
Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL
Sergei Lavrov
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL
Sergej Lavrov
11.12.2019.
u 07:24
Lavrov je ponovio ponudu Moskve da se produlji postojeći američko-ruski sporazum o kontroli oružja Novi START, dok je Trump naglasio svoju želju da se pokrenu strateški razgovori koji bi osim SAD-a i Rusije uključili i Kinu.
Pogledaj originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump upozorio je u utorak Rusiju da se ne miješa u američke izbore, u razgovoru s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom u Bijeloj kući na kojemu nije postignut napredak u pregovorima o sporazumu o kontroli nuklearnog oružja.

Lavrov je ponovio ponudu Moskve da se produlji postojeći američko-ruski sporazum o kontroli oružja Novi START, dok je Trump naglasio svoju želju da se pokrenu strateški razgovori koji bi osim SAD-a i Rusije uključili i Kinu.

 

Kina, koja posjeduje znatno manje nuklearnog oružja od SAD-a i Rusije, odbacila je trilateralne razgovore. Sporazum Novi START, koji je potpisan 2011. godine, predviđa da obje strane smanje broj komada nuklearnog oružja na 1550. Sporazum istječe u veljači 2021. godine, ali može biti produljen za još pet godina ako obje strane pristanu na to. Procjenjuje se da Kina posjeduje oko 290 nuklearnih projektila.

Tijekom posjeta Lavrova Bijeloj kući također se postavilo pitanje miješanja Rusije u predsjedničke izbore 2016. na kojima je Trump iznenađujuće pobijedio. Rusija je opovrgla miješanje u bilo koje izbore u inozemstvu.

"Predsjednik Trump je upozorio Rusiju da se ne miješa u američke izbore i pozvao je Rusiju da riješi sukob s Ukrajinom", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Judd Deere nakon sastanka Trump-Lavrov.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
10:42 11.12.2019.

Dajte najte

ST
stomugromova
07:34 11.12.2019.

Lavrov upozorio SAD da se prestanu miješati u unutrašnja pitanja suverenih država,.

Avatar nekakav
nekakav
07:48 11.12.2019.

tako je, zabraniti rusima da odu na birališta i izaberu američke političare. pa što su si ti rusi umislili, da mogu birati i američke predsjednike?!!! dosta s time! zabraniti uopće svaki kontakt rusa sa amerikancima. rus ne smije ni komentirati amerikance. nego, kako se to miješa u nečije izbore...? lijepiš plakate za jednog kandidata? plaćaš mu reklame na radiju, televiziji, medijima, internetu...? aha, otvoriš milijune računa po društvenim mrežama i onda jednog kandidata podržavaš, a drugog olajavaš, tu smo znači!!! to su rusi radili!! hm, al otkriveno je da je tih računa bilo jako malo, i da ih je većinu otvorila zapadna propaganda, rusi ništa organizirano.. zapad je čak povećao ulaganje u propagandu, i tako su je i nazvali, jer su rusi otvorili nekoliko medija u kojima daju drugačiju sliku od one koju svijetu šalju zapadni mediji, plus da su glavni novinari ljudi koji su godine proveli po zapadnim medijima, i imaju svu slobodu. zapad ne prihvaća realnost, da vijest, informacija, može imati više izvora, može biti i ogoljena od komentara, da sama za sebe govori. slika razrušene raqqe u siriji, od strane američke vojske, ne treba komentara, al ju zapadni mediji ne objave. ne objave ni saudijsko iživljavanje u jemenu. 40.000 žutih prsluka u parizu ne postoji, al 141 prosvjednik u moskvi dobije tretman kao da je puč u tijeku!