SAD

Trump tvrdi kako je demokratski memorandum "veoma političan"

Foto: Reuters/ PIXSELL
Trump tvrdi kako je demokratski memorandum "veoma političan"
10.02.2018.
u 17:34
Trump u petak nije deklasificirao demokratski memorandum koji je trebao biti odgovor na onaj republikanski, objavljen prošlog tjedna
Pogledaj originalni članak

Memorandum s oznakom tajne koji su napisali demokrati iz Kongresa kao odgovor na republikanski dokument objavljen prošlog tjedna je "jako političan i dug" i trebalo bi iz njega ukloniti osjetljive podatke prije objave, napisao je američki predsjednik Donald Trump u subotu na svom Twitter profilu.

Trump u petak nije deklasificirao demokratski memorandum koji je trebao biti odgovor na onaj republikanski, objavljen prošlog tjedna. U potonjem se tvrdi da su FBI i ministarstvo pravosuđa bili neskloni Trumpu u istrazi o Rusiji i izborima 2016. godine.

"Demokrati su poslali vrlo političan i dug memorandum za koji znaju, zbog izvora i metoda (i drugih stvari), da treba biti temeljito 'pročešljan', pa mogu optužiti Bijelu kuću za nedostatak transparentnosti", napisao je američki predsjednik.

"Rekao sam im da ga ponovno napišu i pošalju u prihvatljivom obliku", dodao je.

Njegova odluka da ne dopusti objavu memoranduma naljutila je demokrate koji tvrde da to pokazuje dvostruke standarde oko transparentnosti republikanskog predsjednika.

Trump je 2. veljače odobrio objavu memoranduma članova Odbora za obavještajna pitanja Kongresa iz redova njegove stranke.

Demokrati tvrde kako je taj dokument pogrešno protumačio tajne informacije i da mu je namjera bila diskreditirati istragu posebnog savjetnika Roberta Muellera o navodnoj suradnji Rusije i Trumpa tijekom kampanje 2016. godine.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar mofo
mofo
20:31 10.02.2018.

Hehe prvo su bili protiv deklasificiranja republikanskog memoranduma pod izlikom nekog odavanja državnih tajni, na kraju nije jedne trunčice bilo ništa što bi moglo naštetiti ikome osim samim demokratima. A sad kad Trump ne želi izbaciti njihov, sklepan kao odgovor na republikanski, pod istom izlikom, sad nema straha za odavanje tajni i ugrožavanje agenata... Ma već će oni to leakati, već viđeno, fbi je u ofenzivi...

Avatar Foton
Foton
18:15 10.02.2018.

Gdje je dima, tu je i vatre. Postoji velika vjerojatnost da je Trump pod ruskim utjecajem, boji se Muelerove istrage kao vrag tamjana. Mueller ce ga sasvim moguce dokrajciti.