KRITIZIRAO PREDSJEDNIKA

Trump pred Zastupničkim domom: 'Biden nas vodi na rub Trećeg svjetskog rata'

Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS
Former U.S. President Trump unveils his leadership team, in Columbia
Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS
Former U.S. President Trump unveils his leadership team, in Columbia
Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS
FILE PHOTO: Former U.S. President Donald Trump announces he will run for president in 2024 at his Mar-a-Lago estate in Palm Beach
08.02.2023.
u 07:07
U "vatrenom" dvominutnom snimljenom videu, Trump je opisao SAD kao zemlju pod opsadom imigranata na južnoj granici, narušenu političkom korupcijom Bidenove administracije i pogođenu inflacijom
Pogledaj originalni članak

Bivši američki predsjednik Donald Trump iznio je niz napada na predsjednika Joea Bidena, oštro osuđujući njegov govor o stanju nacije. Dok se dvorana Zastupničkog doma polako praznila, Trumpov tim je na Twitteru objavio unaprijed snimljeni video njegovog "odgovora" na stanje nacije.

Trump je optužio Bidena da nas "vodi na rub Trećeg svjetskog rata", zbog njegovog upravljanja rusko-ukrajinskim ratom, te da je njegov nasljednik "najkorumpiraniji predsjednik u američkoj povijesti".

U "vatrenom" dvominutnom snimljenom videu, Trump je opisao SAD kao zemlju pod opsadom imigranata na južnoj granici, narušenu političkom korupcijom Bidenove administracije i pogođenu inflacijom.  

Trump je optužio Bidena i "radikalne demokrate" za neuspjeh u imigraciji i kriminalu te je osudio predsjednikovo postupanje s transrodnim pitanjima.

"Njegova administracija vodi rat protiv slobode govora. Pokušavaju indoktrinirati i osakatiti našu djecu. On nas vodi na rub Trećeg svjetskog rata. I povrh svega toga, on je najkorumpiraniji predsjednik u američkoj povijesti," poručio je Trump.

Trump je rekao da su milijuni imigranata bez dokumenata "nagrnuli preko naše južne granice" i da narko-karteli "sada grabe milijarde dolara od krijumčarenja otrova kako bi ubili naše ljude i našu djecu". 

"Divlje ubojice, silovatelji i nasilni kriminalci puštaju se iz zatvora kako bi nastavili svoj val zločina", rekao je Trump. 

Trump je također okrivio gospodina Bidena za visoku inflaciju i optužio ga da je naoružao Ministarstvo pravosuđa protiv njega.

Govor o stanju nacije

Biden: 'Nemojte se zavaravati, ako Kina ugrozi naš suverenitet, mi ćemo djelovati'

Američki predsjednik Joe Biden održao je govor o stanju nacije, a govorio je čak sat vremena i 12 minuta. Joe Biden je između ostalog govorio o ratu u Ukrajini, te još jednom naglasio potporu Sjedinjenih Država toj zemlji koja je pod ruskom invazijom, a uskoro će prva godišnjica tog krvavog rata. Govorio je i o kinesko-američkim odnosima. Pozvao je na jedinstvo u oštro podijeljenom Kongresu i pohvalio povećanje radnih mjesta.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

ST
Stvarnost
15:23 08.02.2023.

Bajden dementan on i nezna da se tamo negde u nekoj Ukraini vodi rat on se druzi redovno druzi i rukuje sa svojim stelt drugarima A Tramp je komedijas🤦

VI
vidum
14:46 08.02.2023.

Ako nas vodi na rub trećeg svjetskog rata, to znači da nas izvodi iz njega. Ne znam komu nije jasno da mi već jesmo u njemu.

JD
Jardin_d_enfants
09:22 08.02.2023.

Trump jedan od najbolji Americki, predsjednika...Vratit cese opet .Evo Bidenovi navijaca sami se otkrili koji huskaju na rat..E vidit cete domaci Amerikanci, radi takv ne sretni Ukrainci izgubit ce puno zemlje.