Uhićen trovač kod Gračaca

Trovao lešine domaćih životinja pa uginuli vuk, lisica i orao

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Trovao lešine domaćih životinja pa uginuli vuk, lisica i orao
15.07.2020.
u 13:19
Sredinom siječnja na predjelu Mazina pronađene su dvije lešine teladi, pored kojih je pronađen jedan uginuli vuk i jedna lisica
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela protiv okoliša.  

- Sumnjiči ga se da je na području Gračaca u više navrata u cilju uništavanja divljih životinja na lešine domaćih životinja (telad, krava) koje su mu poslužile za mamac, postavio otrov, od kojeg su uginule divlje životinje, među kojima i zaštićene vrste ( vuk, lisica, suri orao).

Naime, sredinom mjeseca siječnja na predjelu Mazina pronađene su dvije lešine teladi, pored kojih je pronađen jedan uginuli vuk i jedna lisica, a za koje je utvrđeno da su otrovane, dok je početkom veljače je na području Mazina pronađena uginula krava pored koje se nalazio uginuli suri orao, za kojeg je također nakon provedenog vještačenja utvrđeno da je uginuo uslijed trovanja. U oba slučaja radilo se o trovanju uslijed prisutnosti otrova (I. skupine).

Protiv 52-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog Protuzakonitog lova i ribolova te Uništenjazaštićenih prirodnih vrijednosi – priopćila je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.