AKCIJA BREVIS

Trojica uhićena zbog preprodaje MDMA

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
amfetamin
Foto: Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL
amfetamin
22.02.2018.
u 13:06
Akcija Brevis počela je lani u prosincu kada je na području Dubrovnika uhićeno više osoba zbog sumnje da su prodavali drogu, konkretnije amfetamine.
Pogledaj originalni članak

Tri osobe u dobi od 50, 46 i 38 godina uhićene su i kazneno prijavljene u nastavku akcije Brevis, priopćio je MUP. Akcija Brevis počela je lani u prosincu kada je na području Dubrovnika uhićeno više osoba zbog sumnje da su prodavali drogu, konkretnije amfetamine.

Ovaj put, dubrovačka policija zatražila je pomoć svojih kolega iz Zagreba i Slavonskog Broda, koji su pretraživali stanove i vozila osumnjičenika. Sumnja se da su se 50-godišnjak i 38-godišnjak, sukladno ranijem telefonskom razgovoru, 18. rujna lani našali na području Zagreba s dvojicom muškaraca kojima su prodali 501 tabletu MDMA. Dvojica kupaca su potom uhićena na putu prema Slavonskom Brodu.

Foto: Reuters
Zapljena droge u Australiji
Foto: Reuters
Zapljena droge u Australiji
Foto: Reuters
Zapljena droge u Australiji
Foto: Reuters
Zapljena droge u Australiji
Foto: Reuters
Zapljena droge u Australiji
Foto: Reuters
Zapljena droge u Australiji

Nadalje, sumnja se i da su 38-godišnjak i 46-godišnjak 6. listopada lani na Pelješcu, prema ranijim telefonskim dogovorima, drugoj dvojici muškaraca prodali 990 tableta MDMA. I ta su dvojica kupaca uhićena i to iste večeri u mjestu Doli. Policija je u pretragama stanova 38-godišnjaka i 50-godišnjaka našla revolver, 25 komada streljiva, četiri mobilna uređaja, šest SIM kartica, manju količina kokaina, preša, 7 tisuća kuna i 2.800 eura.

Četvorica kupaca koje je policija zatekla s drogom netom nakon prodaje, kazneno su prijavljeni, dok će 46-godišnjak i 38-godišnjak biti dovedeni pred suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku, a 50-godišnjak je kazneno prijavljen, no iz policijskog priopćenja proizlazi da se za njega neće tražiti istražni zatvor.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.