vremenske neprilike

Pet osoba poginulo u lavinama na skijalištima: Na ženu i muškarca survala se gomila snijega

Foto: Matthias Bein/DPA
Snowstorm in the Harz Mountains
Foto: KYODO/REUTERS
Police officers try to transport victims found at an accident site in the village of Otari in Nagano
Foto: KYODO/REUTERS
Rescue workers take part in a search for missing skiers following an avalanche in the village of Otari
04.02.2023.
u 19:49
Institut za proučavanje snijega i lavina (SLF) ponovno je objavio upozorenje na lavine u subotu napomenuvši da bi današnji dan mogao biti "jedan od najopasnijih u godini". U pojedinim dijelovima kantona Grison opasnost je izuzetno visoka, stupanj uzbune je 4 do 5, navodi Institut. "Svjež i obilan snijeg i snježni nanosi naliježu na krhki sloj starijeg snijega i "zbog toga se mogu očekivati spontane velike lavine", upozorava SLF.
Pogledaj originalni članak

Dvoje skijaša koji su skijali izvan uređenih staza poginulo je u subotu ujutro u kanton Grisons na jugoistoku Švicarske, objavila je kantonalna policija. Trećeg skijaša iz skupine zahvatio je snježna lavina koja se aktivirao dok su skijali u dubokom snijegu, no on nije nastradao, objavila je policija. Poginuli su 56-godišnja žena i 52-godišnji muškarac, objavljeno je. Na njih se survala gomila količina snijega i spasilačke ekipe mogle su samo konstatirati smrt, objavila je policija, koja je operaciju spašavanja morala nakratko prekinuti zbog loših vremenskih uvjeta te nastaviti poslije podne.

Troje skijaša poginulo u lavinama u Austriji

Najmanje troje ljudi poginulo je od petka u nizu lavina na zapadu Austrije, objavila je policija. Glasnogovornik policije Tirola rekao je da je jedan zaljubljenik u zimske sportove poginuo u subotu u lavini u Kaltenbachu. Po APA-i, riječ je o 17-godišnjem državljaninu Novog Zelanda. U petak je poginuo 32-godišnji Kinez u skijalištu Soelden.

Obojica su bili izvan skijaških staza. U subotu ujutro pronađen je mrtav skijaš u susjednoj regiji Vorarlbergu. Riječ je o 50-godišnjaku, a poginuo je u lavini u dolini Kleinwalsertal, koja graniči s Njemačkom, po APA-i.

VIJEST: Fred Matić s Trga: Neću dopustiti da žene budu drugotne. Ovo je još veća uvreda za muškarce

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.