Kod Benkovca

Trojac 'arheologa' krao hrvatsko kulturno dobro, otuđili i brončane novčiće

Foto: Frane Šarić
Arheolozi uhvaćeni u krađi
Foto: Frane Šarić
Arheolozi uhvaćeni u krađi
Foto: Frane Šarić
Arheolozi uhvaćeni u krađi
18.03.2019.
u 10:45
Kod njih su pronađena tri detektora za metal, alat za kopanje, dva brončana novčića, 47 komada metalnih predmeta nepravilnog oblika raznih dimenzija, 20-tak fragmenta obojenog stakla i drugi alat.
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanja nad tri muške osobe u dobi od 55, 56 i 59 godina koje se sumnjiči za nedozvoljeno obavljanje istraživačkih radova i prisvajanje kulturnog dobra.

– Naime, sumnjiči ih se da su u zadarskom zaleđu, na arheološkom lokalitetu nedozvoljeno obavljali arheološka iskapanja na štetu Ministarstva kulture, gdje su ih policijski službenici u subotu poslijepodne zatekli.

Foto: Frane Šarić
Arheolozi uhvaćeni u krađi

U sklopu kriminalističkog istraživanja kod njih su pronađena tri detektora za metal, alat za kopanje, dva brončana novčića, 47 komada metalnih predmeta nepravilnog oblika raznih dimenzija, 20-tak fragmenta obojenog stakla i drugi alat.

Foto: Frane Šarić
Arheolozi uhvaćeni u krađi

– Uz kaznenu prijavu zbog nedopuštenog obavljanja istraživačkih radova i prisvajanja kulturnog dobra 55, 56 i 59-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku PU zadarske – istaknula je Ivana Grbin, glasnogovornica PU Zadarske. Doznajemo da su nedozvoljena iskapanja hrvatskog kulturnog dobra iskapana na benkovačkom području. Prijeti im kazna do tri godine zatvora.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BO
boskovic
19:55 18.03.2019.

Jaoooo koje kulturno dobro

Avatar Drago2603
Drago2603
13:47 18.03.2019.

Zatvoriti ih na maksimalnu kaznu zatvora kao uzor da drugima nebi palo na pamet da tako nešto rade !!!!

GO
goran2hr
11:57 20.03.2019.

Da li je problem što su to našli na arheološkom nalazištu ili bi ih kaznili i da su to našli na svojoj njivi? Inače, to sve mi liči na bezvezariju koja ne vrijedi ni 10,00 kuna.