Ozlijeđen muškarac

Tridesetogodišnjak zapalio eksplozivnu smjesu

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Tridesetogodišnjak zapalio eksplozivnu smjesu
23.04.2019.
u 11:37
Uslijed detonacije metalna kanta odletjela je u zrak, a muškarac je ozlijeđen.
Pogledaj originalni članak

Neoprez je umalo stajao glave 30-godišnjaka koji je završio u bolnici nakon eksplozije koju je sam izazvao.

Prošle subote oko 20 sati u Klenovniku u Varaždinskoj županiji na livadu na kojoj se palio uskrsni krijes donio je metalnu kantu u koju je stavio slamu, kalcijev karbid i vodu, a potom se kanti približio otvorenim plamenom koji je zapalio eksplozivnu smjesu.

Uslijed detonacije metalna kanta odletjela je u zrak, a muškarac je ozlijeđen. Medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj Općoj bolnici. Protiv njega policija je podnijela optužni prijedlog.

Video - Eksplozija lansirala radnika u zrak

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Dumen
Dumen
16:59 23.04.2019.

imao je previše slame

DE
deda1234
18:35 23.04.2019.

Zakaj slama?