Tri osobe poginule podletjevši pod vlak, dvije u Novskoj i jedna u Rijeci

Foto: Željko Gašparović/VLM
vlak naletio na traktor
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
vlak
18.12.2009.
u 10:12
Putnički vlak Novska-Jasenovac na tom dijelu pruge prometuje brzinom od najviše 20 kilometara na sat, a pružni prijelaz na kojem se dogodila tragedija obilježen je Andrijinim križevima.
Pogledaj originalni članak

Dvije muške osobe smrtno su stradale, a jedan je teško ozlijeđeni muškarac prevezen u bolnicu nakon što je oko 11 sati traktor udario u vlak na pružnom prijelazu u Novskoj.

Doznajemo da su poginuli N. Č. i B. Š. imali oko 30 godina. Ozlijeđeni Ž. G. uspio se spasiti skokom iz traktora. Njih trojica uputila su se traktorom po drva u šumu.

Putnički vlak Novska-Jasenovac na ovom dijelu pruge prometuje brzinom od najviše 20 kilometara na sat, a pružni prijelaz na kojem se dogodila tragedija obilježen je Andrijinim križevima. Još uvijek nisu poznate sve okolnosti sudara.

Putnički vlak zakačio i usmrtio radnika na pruzi
Dok je nešto prije 9 ujutro izvodio radove na izmjeni sustava električne vuče na pruzi na trasi Rijeka-Opatija-Matulji, između dva pješačka prijelaza u riječkoj četvrti Krnjevo (Ulica Mirka Čurbega), Sanjin Trofa (37), radnik građevinske tvrtke “Akro objekt”, podletio je pod putnički vlak Ljubljana-Rijeka i na mjestu poginuo.

Glasnogovornica HŽ-a Vlatka Škorić tvrdi da je radnik bio nepažljiv, a sličnog je mišljenja i njegov kolega koji je zajedno s Trofom četvrti dan zaredom radio na pruzi.

- Zakačilo ga je i odnijelo mi ga pred očima. Svaki dan čujem vlak, uvijek trubi, no danas ga, od snažne buke agregata i brusilice, nisam čuo - kazao je radnik, vidno u šoku zbog gubitka kolege.

Na mjestu nesreće zatekli smo i inspektora zaštite na radu, no nije htio otkrivati pojedinosti dok ne završi očevid koji vodi istražni sudac Vlado Bosner. Dvoje očevidaca koji su u vrijeme nesreće pješice prolazili na posao nisu sa sigurnošću mogli potvrditi je li strojovođa zatrubio kad je ugledao radnike, no, kako žive u blizini, tvrde da se sirena inače čuje svakog jutra. Pruga na relaciji Rijeka-Matulji bila je zatvorena za promet do nešto poslije podneva. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar kos
kos
17:23 18.12.2009.

Putnički vlak zakačio i usmrtio radnika na pruzi, žalosno,te svari događaju kod privatnika osijtio sam na svojoj koži ode gazda na skijanje a ti se bez plaće doma fino hebi..