JER JE NJIHOV ČLAN

Trećina mormona smatra da će Mitt Romney izgubiti jer je njihov član

Trećina mormona smatra da će Mitt Romney izgubiti jer je njihov član
12.01.2012.
u 18:31
Crne prognoze ne odnose se samo na Romneya kao pojedinca već i bilo kojega drugog budućeg predsjedničkog kandidata mormonske vjeroispovijedi
Pogledaj originalni članak

Čak trećina mormona u SAD-u smatra da Mitt Romney neće biti sljedeći predsjednik države zato jer je pripadnik njihove vjerske zajednice, prenosi Guardian. Zaključak je to istraživanja pristaša Crkve Isusa Krista i svetaca posljednjeg dana objavljenog u četvrtak, koje je proveo Pew Forum za religijski i javni život.

Crne prognoze ne odnose se samo na Romneya kao pojedinca već i bilo kojega drugog budućeg predsjedničkog kandidata mormonske vjeroispovijedi. Mormoni nisu ništa optimističniji kada je riječ o njihovu položaju u odnosu na ostale manjinske skupine. Tako ih čak polovica smatra da su diskriminiraniji od pripadnika afroameričke populacije u Americi.

''Mnogi mormoni smatraju da su diskriminirani u svakodnevnom životu, no većina ih vjeruje da prihvaćanje njihove vjeroispovijedi posljednjih mjeseci u društvu raste'', piše u priopćenju Pew Foruma. Za promjenu percepcije mormona u javnosti, uz nagli uzlet Mitta Romneya na političkoj sceni, ispitanici odgovornim drže i mjuzikl o mormonima koji je popularan na Broadwayu te niz reklama o životu običnih pripadnika zajednice koje se vrte na religijskoj televiziji.

Pew Forum smatra da ovo istraživanje teško može utjecati na američke predsjedničke izbore jer se samo dva posto američkih građana izjašnjava mormonima.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar flegmatik
flegmatik
19:34 12.01.2012.

Bolje mormon nego moron! P.S. Ja navijam za Rona Paula.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
03:15 13.01.2012.

Ron Paul jedini ima sansu protiv Obame, ali nazalost GOP nece dozvoliti da postane kandidat. Ron Paul je jedini kandidat koji moze promjeniti status quo i upravo je komicno gledati uplaseni establishment kad se spomene podrska koju ima Ron. Romneya he glas u IOWI kostao $500 a u NH je dobio jer je iz susjednog MA. Tesko ce to ponoviti na jugu. Romney nema sanse na jugu a Ron bi tu mogao prilicno povuci. Ostali GOP kandidati su pomalo ispali iz igre iako ne bi cudilo da se neko vrati kao vampir. Osim republikanaca Ron privlaci puno nezavisnih i demokratskih glasaca, ali je jednostavno preopasan za establishment, jer ovakva situacija jos mnogima odgovara. Izmedju Obame i Romneya skoro da nema razlike. Ako se jos Ron Paul odluci ici izvan GOP definitivno bi pokopao sanse GOP-a.

OB
-obrisani-
22:52 15.01.2012.

ako moron izgubi izbore, zar je to diskriminacija? pa to je prirodna selekcija...