težak teret

Trećemajske teglenice iz Rijeke plove za Kolumbiju

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Trećemajske teglenice iz Rijeke plove za Kolumbiju
09.09.2013.
u 16:38
Riječ je o najvećem teretu koji je na ovaj način ukrcan u riječkoj Luci u brod
Pogledaj originalni članak

Na brod HHL Richard Bay njemačke kompanije Hansa Heavy Lift vezan uz Bečku obalu u riječkoj Luci ukrcana je u ponedjeljak prva od dviju teglenice izgrađenih u 3.maju za švedsku kompaniju Wisby Tankers AB. Teglenice su teške po 630 tona, dužine su 60 i širine 16 metara, visoke 7,6 metara.

Složena operacija ukrcaja obavljana je dvjema brodskim dizalicama nosivosti od 700 tona svaka. Riječ je, kazao je Danko Crnčević iz pomorske agencije Liburnija, specijalizirane za organizaciju pomorskog prijevoza teških i specijalnih tereta, o najtežem teretu koji je na ovaj način ukrcan u riječkoj Luci u brod. Teglenice su naručitelju predane potkraj kolovoza i prve su iz serije riječnih teglenica nosivosti 2450 tona namijenjenih prijevozu nafte i asfalta.

Njihova posebnost su izolirani tankovi tereta koji mogu primiti asfalt ugrijan na temperaturu od 180 stupnjeva C. Brodom iz Rijeke teglenice plove u Kolumbiju gdje ih čeka posao, plovit će s teretom rijekom Magdalenom od njezina ušća do rafinerije uzvodno, u unutrašnjosti Kolumbije. Iz Liburnije najavljuju da će još dvije teglenice, kad budu izgrađene, biti otpremljene iz riječke luke \"klasičnim \" brodom dok će preostalih 14 teglenica biti otpremljeno iz Rijeke specijalnim brodovima koji će ukrcati svaki po sedam teglenica.

>>Nova investicija riječke Luke vrijedna je 40 milijuna eura

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.