HSS

'Tražimo javnu objavu evaluacije eksperimentalnog programa Škola za život'

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Škola za život
Foto: Patrik Maček/Pixsell
Željko Lenart
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Učionica
02.09.2019.
u 21:51
HSS-ovci su upozorili na činjenicu da hrvatski obrazovni sustav treba promjene koje hrvatskoj djeci mogu obrazovanje učiniti poželjnim
Pogledaj originalni članak

Hrvatska seljačka stranka zatražila je sa skupa u Grabovcu kod Slavonskog Broda javnu objavu evaluacije eksperimentalnog programa "Škola za život", kako bi javnost i stručnjaci mogli procijeniti uspješnost novog kurikula. Ako rezultati ne budu objavljeni ili ako ih nema, to će, kažu, značiti da je obrazovni sustav u rukama žonglera koji eksperimentiraju na hrvatskoj djeci i sebi osiguravaju političke fotelje. 

HSS-ovci su upozorili na činjenicu da hrvatski obrazovni sustav treba promjene koje hrvatskoj djeci mogu obrazovanje učiniti poželjnim i sustav u kojem će učenici na najlakši način upoznati svoje sklonosti i biti spremni za životne izazove.

- Reforma koja se provodila eksperimentalno prošle godine i koja bi od jeseni trebala zaživjeti ne ide u dobrom smjeru. Rezultati evaluacije i testova, koji nisu javno objavljeni, a trebali bi biti, nisu dobri i eksperiment nije polučio dobar rezultat. Još uvijek su rezultati testiranja bolji u standardnom sustavu. Mi želimo da učenici nakon završenog obrazovanja budu zapošljivi na tržištu rada – rekao je Davor Vlaović, zamjenik predsjednika HSS-a i predsjednik ŽO HSS-a Brodsko-posavske županije. 

Vlaović je poručio Vladi RH da mora više i aktivnije brinuti o Slavoniji jer "razvikani projekt Slavonija nema vidljive rezultate, nema novih radnih mjesta, a iseljavanje nije zastavljeno". On je poručio kako Slavonija mora ostati žitnica i mjesto gdje se proizvodi hrana, a danas to zbog nesređenog tržišta hrane nije tako. 

- Nedopustivo je da se uvozi godinu dana stara jabuka dok naša stoji na stablu neubrana – naglasio je Vlaović.

Glavni tajnik HSS-a i saborski zastupnik Željko Lenart osvrnuo se na problematiku iseljavanja koja je najizraženija upravo u Slavoniji, a za koju u HSS-u drže kako je rezultat pogrešne politike koja se događa u Hrvatskoj. 

- Mladi ne mogu pronaći posao bez stranačke iskaznice i stranačke pripadnosti. Zbog društvene klime koja danas vlada u Hrvatskoj, a ona je nesigurnost, korumpirano sudstvo i policija baš kao i zdravstvo, mladi odlaze – rekao je Lenart te dodao kako HSS želi pravnu sigurnost za sve građane i nekorumpirano sudstvo, jer samo to može zaustaviti daljnje iseljavanje.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

TA
tariq
11:53 03.09.2019.

Ne dao Bog da nam ovi prave reforme..... jake intelektualne snage - Lenart i Vlaović :-(

MA
Markos
22:48 02.09.2019.

U istinu drugara HSS-ovca smeta samo cinjenica, da je reforma uspjesno dovedena do realizacije.