Inicijativa HDSSB-a

Traže oštrije kazne za seksualne zlostavljače djece

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Traže oštrije kazne za seksualne zlostavljače djece
26.06.2015.
u 14:15
Seksualni zlostavljači djece trebaju biti kažnjeni oštrije, a za pravomoćno osuđene nužna je i medicinska prevencija, smatraju u HDSSB-u
Pogledaj originalni članak

Seksualni zlostavljači djece trebaju biti kažnjeni oštrije, a za pravomoćno osuđene nužna je i medicinska prevencija. Inicijativa je to HDSSB-a za izmjenama i dopunama Kaznenog zakona, a vezano za kaznena djela protiv spolne slobode te spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

- Cilj je onemogućiti uvjetne kazne za počinitelje kaznenih djela na štetu maloljetnika – navodi Karlo Šatvar, glasnogovornik HDSSB-a. Što se tiče obvezne medicinske prevencije, pristanak na nju bio bi ključan za uvjetni otpust.

- Način provođenja medicinske prevencije bio bi reguliran posebnim aktom – pojašnjavaju. Zatražit će i da svi podaci iz registra pedofila, koji vodi Ministarstvo pravosuđa, ostaju trajno u njemu, a "kako bi se onemogućilo da osuđenici budu eventualno zaposlene na radnom mjestu na kojem bi bile u kontaktu s djecom".

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar navijač
navijač
16:32 26.06.2015.

Ako ovako nastavimo i pedofilija će se ozakoniti , za što se već lobira u nekim zemljama, Tvrdi se da je čovjek seksualno biće od rođenja. Pogledajmo u šta su se pretvorile ove gay parade, to su izuzetno nasilni ljudi koji ne podnose nikog tko se s njima ne slaže. Ako znamo da je politika naj veća kur.. , neće biti nikakvo čudo da za koju godinu viđamo i djecu u takvim (antifašističkim) paradama .

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
16:24 26.06.2015.

Besposleni pop jariće krsti. Bolje da prestanete biti kukavičje jaje SDPa. Otrest će vas narod ko pseto buhe.

OB
Objektivno...
14:58 26.06.2015.

Braco, drž' se ti svog posla u Ljekarni i nemoj nas učiti kako se djeca prave. Ja sam u tvojim godinama povalio više butri nego što si ti do sada održao presica i što ćeš ih ikada održati... A koga je to molim te Ibro "sašio" kada ste ga tako oštro kaznili? Majke ti... iskoro spada da je iskaro cijeli dječji vrtić kako ste ga rigorozno odrezali