Užas na magistrali

Tragedija pokraj Slunja: U sudaru poginula cijela obitelj

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
prometna pavlovac (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
prometna pavlovac (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Neralić
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
prometna pavlovac (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
prometna pavlovac (1)
04.07.2011.
u 13:46
Nećacima stradalih ovo je druga nesreća koju su preživjeli. Prošle godine poginuo im je otac
Pogledaj originalni članak

Na zloglasnoj cesti smrti od Karlovca prema Slunju poginule su četiri osobe, a među njima sve troje članova obitelji Neralić iz Nikšića nedaleko od Slunja. Nesreća se dogodila u 13.21 sat kad su se sudarile Opel Corsa karlovačkih registracija i Škoda zagrebačkih oznaka. Prema informacijama očevidaca, vozač Škode (74) najprije je pretjecao, a zatim zbog prevelike brzine prešao u suprotan trak i udario u auto Neralićevih koji je stizao iz suprotnog smjera. Na mjestu nesreće život su izgubili Mile (40) i supruga Biserka (45) Neralić te njihova desetgodišnja kći. U automobilu je bila i Milina sestra Marija Miškić (36) sa svoja dva sina stara četiri i devet godina koji su prevezeni u Opću bolnicu Karlovac, kao i 74-godišnji vozač Škode.

Borba za sestru i nećake

– Primili smo četiri osobe, a jedna starija muška osoba, nažalost, preminula već pri dolasku u bolnicu. Žena i dvoje djece teško su ozlijeđeni, no nadam se da ćemo ih uspješno izliječiti – rekao je Nedjeljko Strikić, ravnatelj opće bolnice Karlovac.

Obitelji Neralić konsternirana je zbog tragične nesreće. Mile i Biserka su s kćeri otišli u školu kako bi preuzeli školsku knjižicu. Nakon toga otišli su na kobni put u Karlovac.

– Ajme meni, što se to dogodilo. Pa više nema mojeg Mile, nema moje Biserke i Martine. Najbolje je da sad i mene uzmu – govorio je kroza suze otac i djed Franjo Neralić, okružen mnogobrojnim susjedima i rodbinom u svojoj kući.

– Ma kakva je to država za koju se je moj Mile borio. Pa sve dosad nitko nije našao shodnim da roditelje službeno obavijesti da im je obitelj poginula. Zar o svemu moram saznati od drugih ljudi? Htio sam ići i do mjesta nesreće, ali nisu mi dopustili – ogorčen je Franjo Neralić.

Okupljeni rođaci tragičnim su ocijenili da u Slunju nije bilo ni jednog vozila hitne pomoći čiji b djelatnici i roditeljima Neralić dali neko sredstvo za umirenje. Osim tragedije sina Mile, Franjo ima i drugu tragediju vezanu uz kćer Mariju. Još uvijek ne zna koliko su ozljede njegovo dvoje unuka i kćeri opasne i hoće li izgubiti još kojeg člana obitelji. Marijin suprug Robert u svibnju prošle godine izgubio je život također u prometnoj nesreći u Vrbovskom. Dvoje njihove djece tada je bilo s ocem i prošlo svu kalvariju stradavanja. Ovo im je druga nesreća koju su uspjeli preživjeti.

“Izvukao se iz svega...”

– Nažalost, takav je život nas malih ljudi. Naš je Mile prošao cijeli rat, uspio se izvući iz svih teških situacija, a sad ga je ubio neki vozač koji je prešao ne njegovu stranu i to pet kilometara od rodne kuće – zaključio je jedan od rođaka Neralićevih.

.

>>V. Gorica: Autobus naletio na automobil, nekoliko ozlijeđenih

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 51

BI
Biker
16:40 04.07.2011.

Zalosno , neki dan sam motorom prolazio tu dionicu ,vozeci 70 km preticao me jedan bijeli pasat na punoj liniji i jos ispred mene bio fiat punto i njega preticao ... bilo to poslije Tounjskog mosta ... Ljudi moji uvjek govorim o NEkulturi vozaca u Hrvatskoj , nemoze tu pomoci ni policija ni velike kazne , ovaj glupavi narod za volanom mora svatiti da postiva prometna pravila i svakog sudionika u promet...

LO
lojtra
16:42 04.07.2011.

Tako je to kad se sa prastarom škodom i prastarom corsom glumi \"formula 1\". Samo su na djecu zaboravili. Sad već i ja polako postajem svjestan pojma \"hrvat za volanom\"!

BO
bonsai
16:21 04.07.2011.

budaletina je najvj. pretijecala ili ti preticala ili je pak zaspala za volanom , nikad na zelenu granu sa neodgovornim vozacima . puna linija prije zavoja vecini ne znaci nista !