tuga u obiteljima

Tragedija na cesti: Mlada majka i otac poginuli na motorima

Foto: 'Davor Javorovic/PIXSELL'
'20.04.2013., Rakitovica, Donji Miholjac - U teskoj prometnoj nesreci koja se dogodila oko 20.20 sati izmedju Miholjackog Poreca i Rakitovice sudjelovala su tri motocikla, traktor i osobni automobil,
Foto: 'Davor Javorovic/PIXSELL'
'21.04.2013., Beljevina - Obitelj i rodbina stradalih u prometnoj nesreci kod Donjeg Miholjca u u kojoj su poginuli zena (38) iz Beljevine te muskarac (34) iz Fericanaca. Smrtno stradala Jelena Erseti
Foto: 'Davor Javorovic/PIXSELL'
'21.04.2013., Beljevina - Obitelj i rodbina stradalih u prometnoj nesreci kod Donjeg Miholjca u u kojoj su poginuli zena (38) iz Beljevine te muskarac (34) iz Fericanaca. Smrtno stradali Davor Vidurin
21.04.2013.
u 19:00
Jelena je bila majka 12-godišnjaka, a Davor otac 6-godišnjeg djeteta. Bivši svekar: Jelena je strašno voljela motore, ali bila je oprezan vozač.
Pogledaj originalni članak

Bila im je to prva duža vožnja ovoga proljeća. Troje prijatelja iz Feričanaca kod Našica sjelo je na svoje motocikle i u sunčanu se subotu zaputilo na motosusret u Belišće. Jelena Eršetić (38) i Davor Vidurinović (33) nisu se, nažalost, vratili kući. Poginuli su u stravičnom sudaru između sela Miholjački Poreč i Rakitovica nedaleko od Donjeg Miholjca. Mirko Lovaković (25) lakše je ozlijeđen. Tragedija se zbila u 20.20 sati.

Sudar s traktorom

– Tri su motocikla, zbog neprilagođene brzine, udarila u traktorski priključak prskalicu ispred njih u koloni – izvijestila je Vesna Žnidarić Bolarić, glasnogovornica PU osječko-baranjske.

Od siline udara, Davorov se motocikl, pretpostavlja se, odbio od prskalice u drugi trak i udario ravno u automobil koji je nailazio iz suprotnog smjera. Na mjestu je preminuo. Tijelo je mlade žene, navodno, odbačeno u kanal.

– Jelena je strašno voljela motore. Bila je sitna pa sam je znao pitati kako će ga uopće podići. No, bila je oprezan i izvrstan vozač, u Njemačku je išla njime, nikada nije padala – priča kroza suze njezin bivši svekar Martin Eršetić. Motor je kupila prije pet godina, kada se razvela. Iza nje je ostao 12-godišnji sin Manuel koji je majci bio jako privržen.

– Najprije su nam rekli da je ozlijeđena, no kada smo čuli da su preminuli muškarac i žena, odmah smo shvatili... – dodaje.

Iz Belišća se u subotu navečer u Feričance vraćala kolona od sedam motociklista. Četvorica su malo odmaknula.

Vraćali se u koloni

– Mirko je bio dovoljno svjestan pa ih je nazvao da se vrate. No, kada su stigli, njima dvoje više nije bilo spasa – govori.

Članovi mjesnog motokluba i prijatelji okupljali su se u dvorištu Vidurinovićevih. Davor je Suzuki od 600 kubika kupio prije šest godina.

– Bio je u subotu sretan i veseo. Pitao me hoću li ići s njim u Belišće. I sam vozim 40 godina. Ja sam mu i usadio ljubav prema motorima, nažalost – priča otac Ivan. Davor je otac šestogodišnjeg djeteta.

>>Težak sudar kod D. Miholjca, dvije osobe poginule, jedna ozlijeđena

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr