tragedija kraj siska

Tragedija: Desetomjesečna beba izgorjela u požaru kuće

Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
požar (1)
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
požar (1)
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
požar (1)
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
požar (1)
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
požar (1)
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
požar (1)
19.12.2012.
u 19:05
Otac Mario radio je kao soboslikar, a Iva je bila kućanica te je cijelo vrijeme provodila s djecom
Pogledaj originalni članak

Desetomjesečna beba poginula je jučer oko 17 sati u požaru koji je zahvatio obiteljsku kuću u selu Hrastelnici nedaleko od Siska. Nezapamćena tragedija na tome području zadesila je mladu obitelj Ive (22) i Marija (24) Krstinića, koji su u požaru ostali bez svoje male kćeri Lucije, a drugo dijete, sin Leon (2,5) ozlijeđen je i prevezen na liječenje u sisačku bolnicu. Zbog šoka u bolnici je završila i majka Iva, a do zaključenja ovoga izdanja nisu bili poznati podaci o njihovu stanju.

Stara prizemnica

Uzroci požara koji je, prema riječima susjeda, u samo nekoliko minuta poharao prizemnicu na kućnom broju 44, nisu poznati, a očevid će biti nastavljen danas ujutro. U trenutku požara u kući je s djecom bio samo njihov teško pokretni 60-godišnji djed Marijan Peleš, koji je živio zajedno s kćeri i zetom. Nekoliko minuta prije izbijanja vatre majka Iva otišla je automobilom na sisački autobusni kolodvor po supruga Marija, koji se vraćao s posla. U tih nekoliko minuta vatra je uništila malu kuću sagrađenu 1958. godine, kojoj je strop bio od trstike. Mala Lucija stradala je u svome krevetiću.

- Marijan je teško bolestan, gotovo nepokretan, te jednostavno nije uspio pomoći svojoj unučadi. Zazvao je susjeda, koji je uspio izvući dječaka, a za Luciju je bilo prekasno. Vatra je već bila prevelika - rekao nam je mještanin iz Hrastelnice kojega smo zatekli na zgarištu. Vatrogasci su, na poziv mještana, brzo stigli i ugasili požar. Na zgarištu je, gledajući prema dječjoj sobi, neutješno plakao Marijev otac, koji je došao iz obližnje Tišine.

O mladoj obitelji Krstinić i njihovoj djeci susjedi imaju samo riječi hvale. Otac Mario radio je kao soboslikar, a Iva je bila kućanica te je cijelo vrijeme provodila s djecom.

Uzroci vatre nepoznati

Na mjestu nesreće bila je i zamjenica županijskog državnog odvjetnika Jadranka Huskić, koja je samo potvrdila da je u požaru poginula desetomjesečna djevojčica te da uzroci požara još nisu poznati.

>>Međimurje: Dijete izgorjelo u požaru, majka teško opečena

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
08:16 20.12.2012.

saučešće, nek VAM BOG da snage.......

OB
-obrisani-
10:17 20.12.2012.

Eto to je dokaz da se u 5 minuta desi zlo, i da djecu ne treba NIKAD ostavljati same!