Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
požar u paragu

Međimurje: Dijete izgorjelo u požaru, majka teško opečena

požar, čakovec (1)
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/6
30.12.2010.
u 16:29

Velika je to tragedija, to im je jedino dijete. Imali su još jedno, koje je umrlo od bolesti dok je bilo malo – ispričali su nam mještani Paraga

Šestogodišnja djevojčica izgorjela je u požaru kućice u romskom naselju Parag 1 u Međimurju, a njezina je majka (24) s opeklinama prvog i drugog stupnja prevezena na kirurgiju Županijske bolnice Čakovec.

– Navodno je puštao plin iz boce u kuhinji, ne znamo kako se zapalio. Plamen je zahvatio drveni strop, a poslije i krov koji se srušio, samo su zidovi ostali. Djevojčica je bila u jednoj, a majka u drugoj sobi kad je planulo. Čuli smo da ju je majka Silvija povukla prema van, ali se mala otrgnula prestravljena plamenom. Ne znamo što se poslije dogodilo. Velika je to tragedija, to im je jedino dijete. Imali su još jedno, koje je umrlo od bolesti dok je bilo malo – ispričali su nam mještani Paraga, koji su satima stajali oko policijske vrpce i pratili dramatičnu potragu na zadimljenom zgarištu za nesretnom djevojčicom, koja se, kažu, zove Nikolina Balog. Otac Goran nijemo je promatrao, ne smogavši snage prozboriti ni riječ. Kad je planulo, nije bio u kući.

Nakon dojave u 15.06 sati požar je gasila Javna vatrogasna postrojba Čakovec.

– Nakon gašenja požara ispod krša pronađen je karbonizirani djetetov leš. Očevid kojim će se utvrditi točan uzrok požara je u tijeku – kaže međimurska policija.

Ključne riječi

Komentara 18

BA
BandaZG
17:11 30.12.2010.

Plinska boca ne može eksplodirati, jedino može eksplodirati plin koji izađe iz plinske boce.

GO
gogo12a
17:47 30.12.2010.

Baš žalosno!!

JU
Jurišić40
20:52 30.12.2010.

Tragedija da ,ali nazalost nije ovo iznanedjenje. Svi znamo u kakvim stracarama Romi zive i njihov nacin zivota,tako da ovakve slucajeve mozemo nazalost uvjek ocekivati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije