Saucha SVE ISPRIČAO

'Želim natrag svoj život. Želim hodati po gradu, a da mi nitko ne viče: lopove, jazavče'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Saucha
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Saucha
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Saucha
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Saucha
08.03.2017.
u 09:28
– Nisam ovdje da poentiram politički, ja sam neovisni zastupnik, ali prvo i osnovno, okrivljenik – rekao je Saucha
Pogledaj originalni članak

Saborski zastupnik Tomislav Saucha, okrivljen u aferi Dnevnice, danas je rekao kako mu je apsolutno nebitno tko će si pripisati zasluge za otkriće da se afera nastavila i nakon mandata premijera Zorana Milanovića, što je ovaj tjedan priopćio premijer Andrej Plenković.

Sauchu su novinari pitali je li otkriće rezultat njegove prijave.

– Mogu samo spekulirati u kojem trenutku su informacije došle iz Ureda predsjednika Vlade. Vjerujem da je ta interna kontrola bila provedena. Gospodin premijer nije rekao apsolutno ništa što se ne poklapa s ovim što sam ja rekao – rekao je dodajući da mu je u ovom trenutku nebitno tko će si pripisati zasluge.

– Nisam ovdje da poentiram politički, ja sam neovisni zastupnik, ali prvo i osnovno, okrivljenik – rekao je Saucha.

Saucha je objasnio kako je na dokumentu vidio da je dosta ljudi iz kabineta Tihomira Oreškovića putovalo na "omiljene" destinacije iz putnih naloga – Ženeva, Bern, Zürich, Basel. Prošli petak susreo je jednu od osoba s popisa, pristupio joj i rekao: "Ja vas samo molim za jednu informaciju. Jeste li 2016. bili više puta u Švicarskoj?" na što je ona odgovorila: "Ja? Nisam!" Na popisu je bila i jedna bivša kolegica koju je također pitao je li bila na spornim destinacijama, na što je ona odgovorila niječno. U tom mu je trenutku, u petak poslijepodne, rekao je, bilo sve apsolutno jasno.

– Oprostite ako sam paranoičan, ali htio sam što prije obavijestiti USKOK jer ne znam tko je sve uključen u ovu priču. Ja nisam – rekao je Saucha.

Ispričao je da je otišao je u Gajevu, ali tamo nije bilo nikoga, pa su ga uputili na 1. policijsku postaju. Nazvao je odvjetnice i inzistirao da se o tom podatku obavijeste nadležne institucije, odnosno USKOK, da se ne bi dogodilo, kako je rekao, da ti dokumenti do ponedjeljka nestanu.

– Nalaz revizije bio je pet mjeseci u javnosti i nitko nije reagirao dok mediji to nisu prokljuvili. Je li to sada bila moja akcija ili je neka božja providnost iz Ureda premijera, meni je svejedno – rekao je Saucha. Dodao je da nije primijetio da je premijer Plenković govorio o njegovu slučaju.

– O toj presici puno se podiglo buke, ali osim činjenice da je tamo bio gospodin Cvitan, meni je normalno da je premijer sazvao konferenciju. To se događalo u instituciji premijera i normalno je da s time upozna javnost – rekao je Saucha.

– Ne istražuje me premijer, istražuje me USKOK. Ponavljam, da sam ja još uvijek u svojstvu okrivljenika i, za razliku od nekih, ja ne mogu narediti USKOK-u ni DORH-u da nešto rade, mogu se samo nadati. Hoće li biti moja riječ protiv nečije ne znam, mislim da to nisam nikad rekao, glavni će biti dokazi. Neću sada vršiti nikakav pritisak ni na koga. Na kraju će se odlučiti hoće li se protiv mene podnijeti optužnica ili neće. Mogu se samo nadati – rekao je Saucha.

– Tko god je ovo napravio, sigurno to nije napravio bez veze – dodao je.

– Htio sam da se sazna istina, imao sam obvezu kao svaki građanin RH prijaviti kazneno djelo. Želim natrag svoj život. Želim se vratiti u Sabor, hodati po gradu, a da mi nitko ne viče: "Lopove, jazavče!" Ne želim hodati gradom pognute glave. Država mi je na neki način uvijek bila na prvom mjestu – rekao je Saucha.

>> Sandra Zeljko više nije tajnica u Uredu premijera Plenkovića

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 41

FA
Fake
10:36 08.03.2017.

Majstore moj,možeš ti pričati šta hoćeš ali za sada si osumnjičenik i ništa više.Kako to da sada oni potpisi koji su grafologijom potvrđeni padaju u drugi plan.Znate vi tko sam ja????

SX
sudbina x
10:04 08.03.2017.

E druže pa ne ide to baš tako a potpisi? Gdje su tvoji autentični potpisi koje je potvrdio stručnjak grafolog za to ćeš i ogovarati druže moj kao i ostali iz afere dnevnice, bez razlike na stranačku pripadnost.

Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
09:47 08.03.2017.

prije mjesec dana tvrdi vjestak sauhin potpis na putnim nalaazima . sad neka tajnica köje ovde lud.