Tomislav karamarko

'Posuđivanje državnog novca i Milanovićev pokušaj prevare prava je slika ove vlade!'

Foto: HDZ
Tomislav Karamarko
25.03.2015.
u 20:24
Milanovićeva sintagma "mi smo svjetlo, oni su tama" svakim danom se sve više rastapa i postaje apsurdna. Ovaj slučaj je prava slika ove vlade, kaže šef HDZ-a.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Kutini je na obilježavanju 25. godišnjice kutinskog HDZ-a komentirao ostavku ministrice Andree Zlatar Violić. Kaže kako je nalaz Državne revizije neko vrijeme bio dostupan članovima Vlade i premijeru Milanoviću.

– Zbog sličnog (ne)djela jedan član HDZ-a, bivši veleposlanik, bio je kažnjen sa 11 mjeseci zatvora. Ovo mogu smatrati samo neuspjelim pokušajem Milanovićeve prevare koji se sada "pravi Englez" – zajedno s gospođom Pusić i ostalim članovima vlade. Odjedanput – ništa ne znaju! Bilo je potrebno, dakle, da saborski zastupnici, konkretno, gosp. Marić, prouče materijal i shvate o čemu je riječ: Ministarstvo kulture na jedan nekulturan način poslužilo je kao bankomat ministrici, i ne znam kome još, da dođu do novčanih sredstava. A kada su otkriveni, novac su vraćali. To mnogo govori o karakteru ove vlade. Milanovićeva sintagma "mi smo svjetlo, oni su tama“ svakim danom se sve više rastapa i postaje apsurdna. Ovaj slučaj prava je slika ove vlade – komentirao je Karamarko.

Osvrnuo se i na problem Hrvatskih željeznica tvrdeći kako bi se mogao riješiti uz pomoć novca iz Europske unije.

–  Željeznica je jako zanimljiva za EU. Ova vlada to mora shvatiti! Od važnosti nizinske pruge pa nadalje. Vidjeli ste, primjerice, problem oko gradnje pruge Dugo Selo – Križevci: na vrijeme nije pripremljena dokumentacija pa smo izgubili 170 milijuna eura. Što reći? Ova je vlada sve rekla prije dvije godine – u prvoj godini nije bilo nikakvih reformi ni pokušaja da se barem naznači da će biti nekog pomaka – kazao je šef HDZ-a.

Naglasio je i kako kutinsku Petrokemiju treba spasiti.

– Ona je jako važna jer se uz nju veže mnogo drugih gospodarskih subjekata – od HŽ-a do šibenske luke, gdje je 50 posto prometa vezano za Petrokemiju. Oni koji se poigravaju sa sudbinom Petrokemije moraju sagledati koje lančano zlo čine ako ne dopuste Petrokemiji da prodiše punim plućima. Mora biti stavljena u pravu namjenu, a ima potencijal da takva postane – kaže Karamarko.

>> Tomislav Karamarko želi privući i birače centra

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 96

Avatar TvojUjko
TvojUjko
20:46 25.03.2015.

Ti naši političari koriste proračun kao svoju deviznu štednju, zato i jesmo tu gdje jesmo..

DA
davnor
20:51 25.03.2015.

Drugovi podnesite kolektivnu ostavku ! Oni koji ne kradete pljačkate državu svojim neznanjem a možda vam je to i namjera.

UI
Uvijek_iskreno
22:13 25.03.2015.

Prevara naroda je u Planu 21, varanje naroda je glavna zadaća sdp-a.