Odgovor na provokacije

Matić poručio Šešelju: 'Idi, bre, pa se leči!'

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Predrag Matić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Predrag Matić
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Orsat Miljenić
19.11.2014.
u 16:25
Ministar Predrag Matić je odgovarajući kako komentira jučerašnju Šešeljevu čestitku u povodu pada Vukovara rekao da je to očito relikt prošlosti iz 90-tih koji se očito u Srbiji još uvijek nije ugasio, ali na sreću nema neke velike potpore
Pogledaj originalni članak

U Nadinu, ravnokotarskom mjestu u kojem su četnici i JNA dan nakon razaranja Škabrnje nastavili pokolj hrvatskih civila i branitelja, ministar Predrag Matić je, odgovarajući kako komentira jučerašnju Šešeljevu čestitku u povodu pada Vukovara, rekao da je to očito relikt prošlosti iz 90-ih koji se očito u Srbiji još uvijek nije ugasio, ali na sreću nema neke velike potpore.

– Međutim za njega, poručio je, u Srbiji ima jedna zgodna uzrečica koja bi se mogla primijeniti u doslovnom, a i u prenesenom značenju: "Idi, bre, pa se leči" – rekao je Matić.

I ministar pravosuđa Orsat Miljenić danas je komentirao puštanje na slobodu Vojislava Šešelja, njegove provokativne izjave nakon dolaska u Srbiju te moguće aktivnosti Hrvatske s time u vezi.

– Vlada je u sklopu svojih mogućnosti neke stvari već poduzela i poduzimat će i dalje. Ja vam neću govoriti o sadržaju korespondencije, ali bitno je reći da je ovo što se događa apsolutno neprihvatljivo, prije svega za Haaški tribunal – rekao je Miljenić.

Sličnog je mišljenja i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić koji je u emisiji "A sada Vlada" Hrvatskog radija o prijetnjama Vojislava Šešelja rekao da je riječ o ozbiljnim i nimalo bezazlenim provokacijama.

– Čini mi se da medicinska odluka o puštanju na slobodu nije utemeljena na stvarnom zdravstvenom stanju. Moramo učiniti sve da Haaškom tribunalu pokažemo da je puštanje Šešelja poraz pravde. Moramo poduzeti odlučne korake.

Predsjednik Ivo Josipović rekao je kako je pisao Haaškom sudu i protestirao zbog izjava Vojislava Šešelja.

 – Haaški sud najodgovorniji je u ovoj situaciji jer se i za prijašnjih puštanja na privremenu slobodu ograničavalo javne nastupe. Pisao sam i ne znam kakav će biti odgovor. Politika nema utjecaja na sud, no tražit ću i od našeg veleposlanika u UN-u da to stavi u svoje izvješće – rekao je predsjednik Josipović.

>> Moramo učiniti sve da Haagu pokažemo da je puštanje Šešelja poraz pravde

>> Jadranka Kosor nezadovoljna mlakim reakcijama na Šešelja, traži donošenje Deklaracije

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 84

AA
AAlien
14:04 19.11.2014.

Znajući kako se Matić iznenada izliječio od PTSP-a, možda i nije loš savjet. No, puno važnije bi bilo da bilo tko od uvažene gospode ili drugova koji danas upravljaju ovom slučajnom državom odgovori na veoma jednostavno pitanje. Koja je suštinska razlika između Vojislava koji otvoreno kaže ono što misli i Nikolića koji prijetvorno zagovara suživot a u kuloarima govori da je Vukovar srpski grad? Može Josipović glumiti Hrvatinu prema danas potpuno nebitnom četniku Vojki, ali sa onim bitnima se ljubi, tri puta. Smrt fašizmu!

DU
Deleted user
14:07 19.11.2014.

Jos jedna maticeva izjava po kojima postaje poznat u " celom regionu " . Reci za ortodoksnog chetnika i ratnog zlocinca da je osebujan, kao i da na srecu nema vecu potporu i to u trenutku kad je predsjednik srbije chetnicki vojvoda, a premijer chetnicki segrt, to je imanentno samo osobi poput matica kome su takve stvari ocito zabavne. Sto dalje, svima je nadam se, sve jasnije zasto hrvatski branitelji u Savskoj traze ostavku ovog samoljubivog i samointeresnog lika.

GO
google385
14:05 19.11.2014.

obojicu na lijecenje a mogli bi i u zatvor